Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vlasnik narodnjačkog kluba Oaza priveden zbog pokušaja ubojstva

03.05.2009.
u 13:07

Zbog pokušaja ubojstva Mihaela Baruna (30), Tomislava Šoljića (24) i Stipe Ivande (38) prije dva dana u narodnjačkom klubu Oaza u Kaštel Lukšiću policija je osumnjičila vlasnika kluba Antu Grgića (30) koji je prijavljen i zbog općeopasne radnje. Trojica oštećenih nasilnika, koji su svi od ranije poznati policiji po brojim kaznenim djelima, došli su u Oazu malo poslije ponoći, a masovna tučnjava je izbila oko 4.30 sati ujutro nakon što je Šoljić bez ikakvog povoda pljusnuo gošću kluba Tinu S. (22).

Tuču prekinuo vlasnik
Na to je reagirao redar kluba Vjekoslav N. (35) te je došlo do fizičkog obračuna Baruna, Šoljića i Ivande s jedne strane te trojice redara, Vjekoslava N. (35), Nina N. (34) i Josipa B. (36), s druge strane. U sukob se umiješalo još nekoliko osoba na strani izazivača, a tučnjava je prestala nakon što je Ante Grgić izvadio pištolj, češku zbrojevku i ispalio nekoliko hitaca. Najteže je ranio Baruna kojeg je pogodio u leđa, ali mu život više nije u opasnosti, Šoljiću je zadao prostrijelnu ranu potkoljenice dok je Ivandu metak okrznuo po desnoj šaci.

Unutar kluba policija je naišla na tragove krvi i hrpu razbijenih boca i čaša, a pronašli su dvije čahure, tri streljiva kalibra 7.65 milimetara i fragmente zrna streljiva dok je pištolj nađen na zapuštenom zemljištu koja se nalazi uz Oazu. Plavci su na teren izašli nakon telefonske dojave o pucnjavi.

Napali policiju
Pred Oazom su ih dočekali Stipe Ivanda i Marinko B. (36) koji su ih počeli odgurivati i priječiti im ulaz u objekt, dok su ih Mate I. (27) i Zoran Č. (26) “samo” dobro izvrijeđali. U sklopu istrage pretraženo je sedam automobila, a u vozilu redara Nina N. nađena je teleskopska palica.

Svi akteri prijavljeni su zbog sudjelovanja u tučnjavi dok je protiv Stipe I. i Marinka B. podnijeta i kaznena prijava zbog spriječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti. Grgiću je nakon saslušanja, neslužbeno doznajemo, određen pritvor te je otvorena istraga.


Tina S. ne zna zašto ju je Šoljić ošamario

Masovna tučnjava u narodnjačkom klubu Oaza u Kaštel Lukšiću izbila je nakon što je Šoljić bez ikakvog povoda ošamario gošću kluba, 22-godišnju Tinu S.
– Zaista ne znam zašto me je udario, a svašta je moguće jer mi se činilo da taj momak i nije baš bio pri sebi. Sve se dogodilo za šankom. Došao je naručiti piće i stao je kraj mene. Ništa mu nisam rekla, samo sam mu se javila jer ga od ranije poznam, a on me na to iz čistog mira udario. Pitala sam ga: “Šta ti je?” a on je odgovorio da umuknem jer bi mogla dobiti još. U moju je obranu stao redar i izbila je tučnjava – ispričala nam je Tina S.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije