Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabranio kolica

Vlasnik kafića: Kolica ometaju prolaz i djeci nije mjesto u kafiću

zabrana za kolica (1)
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/3
03.10.2011.
u 16:39

Kolicima ometaju prolaz, a djeci i nije mjesto u zapušenom kafiću, kaže vlasnik kafića napominjući da zabrana postoji već dvije godine.

To je prava diskriminacija, ne znam zašto u kafić, odnosno i na terasu kafića u središtu Karlovca ne smiju ući majke s malom djecom u kolicima. To nije u redu, mnoge su majke time neugodno iznenađene, zgrožene i ponižene – komentirala je jedna majka potez vlasnika kafića DEM u Novom Centru u Karlovcu. Strašno je vidjeti, dodaje, da konobar zapravo tjera majku s malim djetetom iz kafića, ali da psi uredno sjede na terasama.

No, vlasnik Denis Muić kaže da nema riječi o diskriminaciji i da je svaki gost dobrodošao, odnosno da nikome nije zabranjen ulaz pa ni majkama s malom djecom.

– Istina je da na ulazu u kafić stoji natpis da je zabranjen ulaz s dječjim kolicima, a ne ulaz majkama s djecom. Natpis je na vratima već gotovo dvije godine i do sada nije bilo problema, dapače, gosti su blagonaklono dočekali tu odluku. Nemam ništa protiv da majka s djetetom starim dva mjeseca, dvije godine ili nije uopće važno koliko ima godina dođe u kafić, ali neka kolica ostavi vani, a dijete drži u naručju. Naime, kako je prolaz u lokalu uzak, kolica blokiraju promet pa kada ima puno ljudi, znalo se dogoditi da konobar zapne za kolica s punom tacnom i onda "balansira" nad kolicima. Što da se nešto dogodi, a da se pritom dijete ozlijedi? Taj rizik ne želim preuzeti na sebe – kazao nam je D. Muić.

Psi samo kao pomoć slijepima

Dodaje da ne stoje optužbe da je psima dozvoljeno ući u kafić jer postoji jasno istaknuta i ta zabrana na ulazu.

– Nikada nismo dozvolili da netko psa dovodi na terasu kafića ili u kafić. Na kavu nam zna doći jedan slijepi Karlovčanin koji se kreće uz pomoć psa vodiča i logično je da će oni ući, ali taj je pas uvijek uz vlasnika, gotovo pod stolom i miran je. Također, držim uvredljivim insinuacije da onda i invalidi, odnosno osobe u invalidskim kolicima ne mogu ući u moj lokal. Kao veterana Domovinskog rata takve me stvari, zapravo, vrijeđaju. Ljudi s invaliditetom nemaju drugih opcija, oni se na taj način kreću, pa ne mogu njih zamoliti da kolica ostave vani. No, majke s dječjim kolicima ipak imaju i drugih mogućnosti – dodaje vlasnik kafića. Podsjeća da je u njegovu kafiću dozvoljeno pušenje, pa dvoji je li uopće poželjno malenu djecu dovoditi na takva mjesta.

Komentara 53

DU
Deleted user
17:18 03.10.2011.

To je prava diskriminacija, ne znam zašto u kafić, ne smiju ući majke s malom djecom u kolicima --------------------------------------------------------------------------------------- majke sa MALOM djecom, u KAFICU. ahahahaaa to samo ima u zemlji 90% katolika.

OB
-obrisani-
17:18 03.10.2011.

: ::u cemu je problem...?? . ..vlasnik je u pravu...!!...i on odredjuje u SVOM kaficu..!!...kome ne odgovara..nek nastavi, dalje...!! .

PA
parasa
17:14 03.10.2011.

........– Istina je da na ulazu u kafić stoji natpis da je zabranjen ulaz s dječjim kolicima, a ne ulaz majkama s djecom. Natpis je na vratima................................. pa .....jmune jedan, tko ulazi sa dječjim kolicima u lokal bez djeteta???? štaa ostavi djete na sred ceste????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije