Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIREKTIVA O AUTORSKOM PRAVU
Povratak na članak

Vlasnici sadržaja na internetu moći će naplatiti svoj rad

Direktiva želi omogućiti kreativnim i kulturnim industrijama da uspostave kontrolu nad korištenjem njihovih sadržaja, a ne da je provodi jedna kompanija koja ima monopol na tržištu

Komentari 2

VO
vorda400
07:45 23.01.2019.

A kaj budu naplatili "influenseri" i sl izmišljena zanimanja? čujem da magla ima super cijenu

VL
MM
Marko_Maras
13:08 23.01.2019.

Profesorica "vjeruje" da će rezultat biti zadovoljavajući ako se uloži "nešto više truda i novca" u stvaranje "adekvatnog sustava filtriranja". Zalaže se za nešto i pritom sama kaže da nema pojma kako će to funkcionirati! I to bez ikakva srama izjavljuje osoba koja je "stručnjak" upravo u području autorskih prava i o tome podučava druge! A što je najgore, isto tako razmišljaju i oni koji su donijeli taj zakon: "Mi ćemo zabraniti, a ti se, internetski narode, sam snađi kako ćeš se toga pridržavati. Ako pritom budeš gazio slobodu govora, nije strašno, to nam je ionako zadnja rupa na svirali."

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.