Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLAŽI REŽIM NA GRANICI

Vlasnici nekretnina u Bosnu i Hercegovinu mogu i s osobnom

Na graničnom prijelazu s BiH prelasci su i dalje ograničeni na određene kategorije osoba
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
26.05.2020.
u 19:06

Potpuno otvaranje granica i povratak na stanje prije pandemije mogli bi uslijediti početkom lipnja

Otvaranju hrvatske granice s Bosnom i Hercegovinom ljudi s jedne i druge strane granice masovno krenuti “preko”, to se ipak nije dogodilo s obzirom na to da je promet i dalje ograničen. Na većini graničnih prijelaza, pa tako i onom u Slavonskom Brodu, gužvi nema. Na granici su tek rijetki putnici, odvija se većinom teretni promet i prođe tek pokoji automobil. Ipak, hrvatski državljani koji imaju nekretninu u susjednoj državi dočekali su dobre vijesti, budući da granicu sada mogu prelaziti samo s osobnom iskaznicom.

– Situacija se mijenja iz dana u dan, ali prema trenutačno važećim odlukama i izjavi koju sam dobio od voditeljice službe za granicu, hrvatski državljani koji imaju poljoprivredno zemljište i nekretnine mogu u Bosnu i Hercegovinu ići s osobnom iskaznicom. Dakle, njima više ne treba putovnica, ali moraju imati dokument kojim dokazuju vlasništvo nad nekretninom – potvrdio je Damir Brezić, policijski službenik za odnose s javnošću u PU brodsko-posavskoj.

Video: Gužve na Bregani

Slavoncima koji žive uz granicu nedostaje šoping, povoljnija kupnja namirnica, odjeće i cigareta te jeftinije gorivo u BiH. Zasad na to još uvijek ne mogu računati, nego moraju postojati opravdani razlozi za prelazak granice. Ipak, prema nekim najavama, potpuno otvaranje granica i povratak na stanje prije pandemije mogli bi uslijediti početkom lipnja. 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Bud Humski
Bud Humski
21:06 26.05.2020.

Pa, lakse je onda koristiti putovnicu nego traziti potvrdu da imas nekretninu u BiH!

VI
VisAVis2
21:01 26.05.2020.

Koje gluposti, jučer, 25. 05, ušao u BiH, izišao, pa opet ušao u BiH i opet izišao, sve samo s “osobnom kartom’ i nitko me ništa pitao nije ...

DU
Deleted user
07:59 27.05.2020.

Zatvorite granicu sa Bosnom, sprema se Bandić preko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije