Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekološki skandal?

Vlasnici kuća uz more u Španjolskoj sigurni još 75 godina

Autocesta
Foto: Goran Stanzl
1/2
12.07.2013.
u 09:02

Španjolske vlasti prirodu štite nauštrb vlasnika zdanja na atraktivnim lokacijama.

Španjolska obala slovi kao potpuno izbetonirana i devastirana hotelskim neboderima tik uz more. Španjolske vlasti su prije nekoliko godina odlučile tome stati na kraj i zaštititi prirodu - ali nauštrb vlasnika zdanja na atraktivnim lokacijama.

Oni su dobili pisma u kojima ih se jednostavno - razvlašćuje, a na njihova zemljišta su poslani bageri da im sruše kuće. I kako to obično biva, prvi su se na tapetu našli oni najmanji. Sada je pak vlada u Madridu donijela novi zakon koji vlasnicima stambenih objekata uz more garantira poštedu u idućih 75 godina. Za neke je on došao prekasno, a za neke u pravi čas.

Razloga za slavlje imaju vlasnici oko 24.000 kuća i zgrada uz more. Ali novi zakon ne nailazi na odobravanje kod svih - ekološki aktivisti ga smatraju skandalom.

>>Hrvatska obala skuplja od Španjolske, Grčke, Turske...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije