Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gospodarstvo

Vlasnici imaju povjerenja u domaće radnike i menadžere

'26.07.2010., Cakovec- Americki veleposlanik James Foley posjetio je americku tvrtku LPT iz Preloga. Pogon tvrtke LPT. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
29.07.2010.
u 15:30

LPT danas ima 258 zaposlenika, od kojih su 193 u proizvodnji žičanih jezgri, a 65 u proizvodnji strojeva. Planiraju zaposliti još 30 radnika.

Tvrtku L&P Tehnologije (LPT) u Prelogu osnovana je 2000. godine kao društvo kći u potpunom vlasništvu multinacionalne korporacije Leggett & Platt, čije je sjedište u Carthageu u Sjedinjenim Američkim Državama. To je jedina tvrtka u Međimurju u čije su vlasništvo ušli Amerikanci. Leggett & Platt vodeći je svjetski proizvođač žičanih jezgra i ostalih komponenata za proizvodnju madraca i namještaja, koji danas zapošljava više od 19.000 ljudi u više od 140 tvornica u 18 zemalja.

- LPT danas ima ukupno 258 zaposlenika, od kojih su 193 u proizvodnji žičanih jezgri, a 65 u proizvodnji strojeva. Prošle godine ostvaren je ukupni prihod 157 milijuna kuna, od čega 88 posto u izvozu. Od samog početka poslovanja prihod se društva godišnje povećava više od 15 posto, a taj godišnji porast ostvaruje se gotovo sav u izvoznom dijelu - kaže direktor tvrtke Davor Gečić.

Prošle godine preradili su, veli, više od 11.000 tona žice i proizveli više od milijun žičanih jezgri, a plan je za ovu godinu godinu 1,4 milijuna komada.

Osim prodaje u Hrvatskoj, izvozili su u gotovo sve zemlje Europske unije, Australiju, Novi Zeland, SAD, Rusiju, Litvu, Estoniju, Cipar, zemlje Bliskog istoka i druge.

Tijekom travnja 2008. preselili su se u nove proizvodno-skladišne prostore u novoj gospodarskoj zoni Sjever, u što su uložili 70 milijuna kuna. To je bilo prvo "greenfield" ulaganje te američke kompanije u Europi od 1997. godine. - To je dokaz povjerenja koje su domaći radnici, predvođeni domaćim menadžmentom tvrtke, stekli kod menadžmenta matične korporacije. U svibnju ove godine dobili smo dozvolu za gradnju dodatnih 7500 četvornih metara proizvodno-skladišnog prostora na istoj lokaciji. Planirana vrijednost građevinskog dijela investicije, bez opreme i strojeva, iznosi 30 milijuna kuna, a radovi će početi početkom rujna - najavljuje direktor Davor Gečić, koji kao vrlo važan dio poslovanja ističe istraživačko-razvojni tim sa 15 visokokvalificiranih i iskusnih stručnjaka iz područja strojarstva i elektrotehnike, koji rade na desetak različitih projekata, kojim će se obogatiti proizvodnja.

Tvrtka, zaposlenici i suradnici autori su nekoliko patenata koji su zaštićeni u cijelom svijetu. Uz ostalo, dobitnici su nagrade Zlatni ključ, društva Hrvatskih izvoznika, kao najveći izvoznik u Brazil u 2008. godini i najveći izvoznik u Francusku u 2009. godine. Tijekom boravka u Međimurskoj županiji posjetio ih je i američki veleposlanik u Republici Hrvatskoj, James Foley. Proširenje proizvodne hale donijet će i nova radna mjesta, toliko potrebna u vrijeme recesije. Direktor Gečić ne želi se zaletjeti u procjeni, pa kaže da će trebati najmanje 30 novih radnika. Tvrtka, ulažući u zaposlenike, dodjeljuje stipendije, organizira radnicima obrazovanje, tečajeve...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije