Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGINULO ŠESTERO ŠTIĆENIKA

Vlasnici doma provest će noć u pritvoru: Prijeti im 15 godina zatvora

Vlasnici obiteljskog doma Zelena oaza dovedeni na ispitivanje
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/12
04.02.2020.
u 19:03

Vlasnici doma u kojem je umrlo šestero štićenika uhićeni su u utorak.

Vlasnici Doma za starije i nemoćne osobe "Zelena oaza” u Andraševcu ispitani su u Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu zbog tragičnog požara u kojem je 11. siječnja ove godine u požaru poginulo šestero štićenika njihovog doma. Noć će provesti u zatvoru, a ukoliko se dokaže krivnja prijeti im od tri do 15 godina zatvora.

Kako navodi RTL, Županijsko državno odvjetništvo traži istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke, a odluku o tome sutra će donijeti Sud. 

Vlasnici doma u kojem je umrlo šestero štićenika uhićeni su u utorak. 

Njihov odvjetnik, Ljubo Pavasović Visković rekao je za Dnevnik Nove TV da se njegov klijent tereti za teško kazneno djelo protiv sigurnosti i dovođenje u opasnost života i imovine.

- Nakon ispitivanja će državni odvjetnik odlučiti će hoće li tražiti određivanje istražnog zatvora ili ne, rekao je Pavasović Visković. 

Kazao je kako su odlučili kako za sad neće iznositi obranu i dodao: - Tek u daljnjem tijeku kaznenog postupka ćemo vidjeti hoćemo li promijeniti tu odluku

U požaru u staračkom domu smrtno stradalo šestero ljudi


 

Komentara 4

GR
gragakarlovac
21:52 04.02.2020.

Presuda za 10 godina

AA
aabbcc
09:58 05.02.2020.

Briga nad ljudima ne bi smjela biti biznis i privatni profit, ljudi nisu roba a ko je dozvolio neka odgovara.

Avatar Vlad korbač
Vlad korbač
06:04 05.02.2020.

A što će se dogoditi sa nadležnim inspektorima i inspekcijom kojim je promaklo da ovi u adaptiranom objektu za boravak nepokretnih ili teško pokretnih staraca, čak nisu imali ni normalno centralno grijanje nego električnu grijalicu??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije