Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIVOTVORENJE I UTAJA POREZA

Vlasnica OPG-a optužena jer je 49 puta lažno prikazala da je otkupila poljoprivredne proizvode

Pixabay
28.03.2024.
u 07:32

Njezino knjigovodstvo je neosnovano proknjižio izdatke njenog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koji su bili uvećani za 148.516 eura.

Djevojka (26) optužena je zbog krivotvorenja isprava i utaje poreza, a optužnicu je protiv nje podigao ODO Gospić. Prema optužnici tereti ju se da je tijekom  2019. i 2020. na području Gospića, ukupno 49 navrata krivotvorila otkupne blokove na kojima je neistinito navodila da je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, u njenom vlasništvu, otkupljivalo od fizičkih osoba poljoprivredne proizvode.

Tereti ju se  i da je tako sastavljene neistinite isprave predala u knjigovodstveni servis. Nakon što ih  je predala, knjigovodstveni servis je u knjizi primitaka i izdataka neosnovano proknjižio izdatke njenog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koji su bili uvećani za 148.516 eura.

Osim toga, 26-godišnjakinju se tereti da je 2019. i 2020. podnijela  porezne prijave  koje su se temeljile na tim neistinitim podacima, pa je tako, smatra tužiteljstvo umanjila svoje porezne obveze za 43.262 eura. Tužiteljstvo u optužnici traži da joj se oduzme imovinska korist od 28.330 eura.

VEZANI ČLANCI: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije