Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stravičan sudar
Povratak na članak

Vlak naletio na kamion: 15 ozlijeđenih, lokomotiva iskliznula

Petnaest je osoba ozlijeđeno u naletu vlaka na kamion-mikser. Nesreća se dogodila oko podneva u Budrovcima nedaleko od Đakova.

Komentari 7

RI
Ribič001
15:08 19.11.2012.

Bilo je samo pitanje dana kad će se na tom pružnom prijelazu dogoditi ovakva ili još gora nesreća. Na tom je prijelazu i ranije bilo takvih naleta. Na istoj pruzi nalazi se i željezničko-cestovni prijelaz u razini (ŽCPR) Čepin-Ivanovac. To je ,također, "crna točka" u prometu. Inače, na toj pruzi je brzina 100 km/h, a zaustavni put vlaka pri toj brzini ne smije prijeći 700 m. HŽ bi trebao s tijelima lokalne uprave i samuprave postaviti polubranike, ali ni to ne bi spriječilo bahate vozače da podlete pod vlak odnosno, da ne poštuju prometne cestovne propise. Bio sam svjedok lomova branika i polubranika na ŽCPR-ima koji još k tome imaju i svetlosnu i zvučnu signalizaciju. Kamio-mikser još uvijek nije jači od lokomotive! Sva sreća da u ovoj nesreći nije bilo smrtnih posljedica! Bogu hvala!

VL
RI
Ribič001
15:15 19.11.2012.

Još samo da dodam da onaj tko ne želi poštovati cestovne propise, taj bi se zaletio i u zid ispred njega, pa tako niti polubranici ne bi spriječili neodgovorne vozače da ne poštuju prometne propise. Svjedoci smo svakodnevnoj bahatosti, aroganciji i nekulturi u svakodnevici, pa i u prometu. Andrijin križ, znak "Stop" ili prometni znak za križanje s cestom s prednošću prolaza uopće se ne poštuju. Pitam se bi li vozač kamiona-miksera tako izletio bez zaustavljanja na križanju s drugom cestom?

VL
BA
Bandit
15:16 20.11.2012.

Pametnom covjeku i savjesnom vozacu netreba nikakva rampa ...Dovoljan je znak smo da je pred tobom pruga....

VL
RI
Ribič001
21:41 20.11.2012.

Tko zna koliko je puta u karijeri ovaj 58-godišnji profesionalni vozač prošao križanja ceste s prugom bez zaustavljanja bezu posljedica, a onda jedanput ... Vlak na pruzi! Pa, gdje će biti nego na pruzi? Što se ono kaže? Ćup idee na vodu dok se ne razbije. Ima puno vozača svih vrsta motornih vozila kojima, osobno, ne bih dao niti da voze romobil.

VL
BI
biker77
14:48 19.11.2012.

zaista neznam do kada HŽ misli raditi u 19.stolječu :( Velika većina pružnih prijelaza je neosigurana, , a tamo gdje su postavili rampe u centru grada zaustave promet stotina automobila radi 4-5 putnika u šinobusu Usluga prijevoza putnika je na nivou 15.stolječa , prljavo i zapušteno . Sramota Bolje da prestanu raditi jer niš koristi od njih , a i tako prave poreznim obveznicima gubitke

VL
DU
Deleted user
15:38 19.11.2012.

Za ovake retarde kao BIKER77: NITI JEDAN PRUŽNI PRIJELAZ NIJE NEOSIGURAN !!! Ispred svakoga stoji u najmanju ruku znak STOP !!! A bilo koji vozač koji se nalazi na cesti trebao bi znati što STOP znači.

VL
DH
dalibor.hren
16:14 19.11.2012.

A za rampe još uvijek nema love!?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.