Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završio u nasipu
Povratak na članak

Vlak iskočio iz tračnica kod kolodvora u Križevcima

Putnik koji je bio u vlaku ispričao je da je trećina vlaka završila u kamenom nasipu te da su putnici u šoku

Komentari 24

Avatar fidelio
fidelio
08:19 03.12.2019.

Jel to ona nova turbo super dionica koju su gradili zadnja dva desetljeća?

VL
CR
crocro
08:30 03.12.2019.

Sva sreća da su kompletno obnovili željezničku prugu, tj. zamijenili stari kolosjek novim kolosjekom na relaciji Zaprešić-Zabok, na trasi Zagreb-varaždin. Na relaciji Zagreb - Zabok vlak je dosezao prosjek od nevjerojatnih 40 km/h a na relaciji Veliko Trgovišće - Zabok divljao je s gotovo 25-30 km/h. Sada je potpuno nova pruga, duduše vlakovi barem za sada voze nešto sporije ali obzirom da je ugodnije putnici zanemaruju brzinu jer su desetljećima naviknuti na brzine ne veće od 50-tak km/h. Valjda se treba slegnuti zemlja ispopd novoga kolosjeka da bi mogli potegnuti barem 52 km/h. Ako je vlaku potrebno više od jednoga sata da prevali prugu dužine od 36 km, onda izračunajte koji je prosjek brzine do sada bio.

VL
Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
08:10 03.12.2019.

Sreća pa su u vlaku bili jedan putnik i dva željezničara. Tako je to kada juri 50 na sat.

VL
SV
SveJeUzalud
08:39 03.12.2019.

...HDZ sa Butkovićem na čelu trebaju manje krasti.......nemože Hrvatska napravit niti baraku za alat....koji drekec država...

VL
TM
trade_mark
09:01 03.12.2019.

HŽ je jedno veeeeeeliko brodogradilište!

VL
Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
08:41 03.12.2019.

Dolazi na naplatu dugogodišnja nebriga države za željeznčku infrastrukturu..

VL
KA
Karlo1
08:59 03.12.2019.

Nagibni vlak se malo previše nagnuo ... i eto.

VL
Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
08:06 03.12.2019.

Šteta što HŽ nema kristalnu kuglu da predvidi nesreće i osigura autobus koji bi odmah pokupio putnike.

VL
NK
Najam krova
13:38 03.12.2019.

Zagreb - Varaždin trajanje vožnje 3 sata. Udaljenost cca 75 km. Ukinimo HŽ.

VL
DU
Deleted user
10:16 03.12.2019.

Ova mađarska kompozicija gore na fotografiji - to su bukvalno "štale" na kotačima jer ne samo da tako izgledaju nego i tako smrde. Ukratko, u HŽ je intenzivno razmišljanje kako da se krene na najviše suvremen sustav naplate voznih karata - a to što vlakovi izgledaju kao da su iz 70-ih godina i imaju zapah po stočnim vagonima, e to nije njihova briga jer oni su koncentrirani na naplatu.

VL
NO
nordic
11:12 03.12.2019.

Podsjeca me na stari S-Bahn u BRD. Steta sto ne voze vise. Bili su jako kvalitetni. Za nase ne mogu komentirati.

VL
SS
sokac sa drave
11:05 03.12.2019.

Sada mozemo vidjeti kako su nasi preci za vrijeme austro ugarske kvalitetno napravili sve zeljeznicke pruge.Nakon toliko godina ne odrzavajuci pruge tek sada iskacu vlakovi jer sliperi polako trunu i tracnice nisu stabilne.

VL
SS
sokac sa drave
11:43 03.12.2019.

Nekoliko komentatora kazu da se drzav ne brine za zeljeznicku infrastrukturu sto je ustvari istina.Probajmo malo upotrjebiti cisti zdravi razum.Nakon izgradnje auto ceste ,tunela, mostova i vijadukata do mora i kamenite regije nema novca za nas i nase pruge.Novac je otisao u isti kamenjar za saniranje brodogradnje,dalmatinskog vina ,sadnju novih vinograda i maslenika.Kada smo mislili da smo sada mi na redu za sanirati pruge oni kazu cekajte kuda cete pred konjsko rudo pa mi jos moramo izgraditi luke i i marine te nove zracne luke.dobro kazem prijatelju duji sada smo mi na redu.Bis ca sokac sada dolazi most ciovo pa peljeski most nastavak autoputa do dubrovnika.Pa zasto ste nezadovoljni varate na porezu od turizma jednog turistu prijavite a devet ne.E moj sokac boli nas sto je vjecni hajduk slab cijelu drzavu smo uzeli pod svoje jedino blagajna HNS-avza nije u nasim rukama atako je zelimo a vi nedate pa nedate.Hrvatski narod im je sagradio cijelu infrastrukturu da im lakse dodju turisti a oni nam prikazuju prihod od morskog turizma sest milijardi eura.Mars lopovi gdje je lova ukrali ste najmanje dvadeset milijardi eura .Za usporedbu austrija ima od tri cetiri tjedna skijanja dvadeset i pet milijardi prihoda.A nu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.