Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar policije

Vlaho Orepić: Slučaj s Agrokorom ugrozio je nacionalnu sigurnost

Vlaho Orepić
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
23.04.2017.
u 12:29

Moramo poduzeti i mjere da se locira, da se procesuira odgovornost onoga tko nas je doveo do ovoga. Mi ćemo to napraviti, budite uvjereni, kaže ministar

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je za N1 televiziju kako je Agrokor ugrozio nacionalnu sigurnost.

– Istraga traje, traje maksimalno mogućim ritmom, to je iznimno zahtjevan slučaj i najbitnije je naglasiti u ovom trenutku da je situacija koja se dogodila u državi prouzročila izvanrednu situaciju koja je na neki način ugrozila nacionalnu sigurnost, financijski sustav RH. vlada je reagirala sa zakonom koji je omogućio da se stvore okolnosti za očuvanje radnih mjesta. Ali moramo poduzeti i mjere da se locira, da se procesuira odgovornost onoga tko nas je doveo do ovoga. Mi ćemo to napraviti, budite uvjereni – rekao je u emisiji Točka na tjedan ministar Orepić.

Na pitanje je li se Hrvatska mogla naći u tome bez kriminala, ministar kaže:

– Moje osobno mišljenje - ne. Smatram da je Agrokor sinonim političkih, društvenih i gospodarskih odnosa koji su nastali nakon kriminalne privatizacije. Vjerujem da je ovo lom takvih odnosa i nadam se da će hrvatsko gospodarstvo nakon Agrokora uspostaviti normalne odnose. I gospodarske i društvene, ali i političke.

Ministar se osvrnuo i na gužve na slovenskim granicama. Kaže kako je nedopustivo da se na granici čeka devet sati za ulazak u Hrvatsku, ali da mu nije žao što smo izglasali tu uredbu Europske unije.

– Ovo je nešto što se ne možemo naviknuti, za devet sati nema opravdanja i to ne može biti tako. To je nedopustivo. To je bilo na slovenskoj granici. Svi moramo stati na loptu, ne treba praviti kaos, veći problem nego što jest, nego komunikacijom unutar uredbe naći rješenje – rekao je.

Na pitanje kada će Hrvatska ući u Schengen ministar odgovara kako još ima puno posla oko toga.

– Hrvatska štiti vanjske granice EU, odgovorno tvrdim, kao da smo članovi Schengena. Imamo još toga što moramo odraditi, pripremiti se, tehnički dio ćemo, nadam se, odraditi do kraja iduće godine, ali ima tu i politike – kazao je. 

>> Orepić: Dogovorili smo se Mađarima, uvjeren sam da ćemo i sa Slovencima

Komentara 11

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
12:57 23.04.2017.

Orepiću, pa ti nisi u stanju riješiti ni super jednostavne slučajeve kao što su poljudski kukasti križ, suzavac u Super Superu, piljenje šarafa na kotačima Saše Lekovića, koji također ugrožavaju nacionalnu sigurnost. Da ne spominjemo potpunu prometnu izolaciju RH blokadom granica od strane Slovenije, s kojom se ti kao sve dogovaraš, što ugrožava i nacionalnu i gospodarsku sigurnost. Pa tebi su ispred nosa ukrali zlato iz policije. I ti češ sada rješavati super složenu problematiku Agrokora. Čovječe, ti si lik s podoficirskim tečajem JNA i tečajem fitnesa, kako ti uopće pada na pamet baviti se tako složenim stvarima kao što je Agrokor?

Avatar blue screen
blue screen
16:59 23.04.2017.

Pseto lažljivo. Gdje su rezultati od krađe zlata u MUP-u? Gdje su svastičari? Gdje je ubojica Vinka Žuljevića Klice? Agrokor nije stvar policajčeka kao što si ti. To je malo veći politički problem i tebe se ne bi trebao ticati. Pogledaj kakve ti trbušine policajci imaju, djeca koja dolaze imaju 30kg s krevetom, Marš na ulicu loviti lopove seljo!

ST
stefj
14:19 23.04.2017.

Ajd se ti bavi gužvama na granici i kako to riješiti, a ne predizbornom kampanjom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije