Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAGIRAO NA IZJAVE

Orepić: Organizirat ću hitan sastanak s Pupovcem

Vlaho Orepić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.03.2016.
u 13:38

Policija će postupati u skladu s civilizacijskim normama, rekao je ministar

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić danas se osvrnuo na jučerašnje obraćanje predsjednika SNV-a Milorada Pupovca koji je imao zamjerke u radu DORH-a i policije u sve učestalijim slučajevima govora mržnje, prenosi N1.

– U skorom trenutku organizirat ću hitan sastanak s Pupovcem i policija će postupati u skladu s civilizacijskim normama – rekao je Orepić.

Pupovac je jučer rekao da je u prošloj godini evidentirano znatno povećanje slučajeva etnički motiviranog nasilja, prijetnji i govora mržnje usmjerenih protiv Srba u Hrvatskoj. Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić na to je rekao kako "Hrvatsku javnost i građane ne treba kontaminirati paranojom straha jer nitko u Hrvatskoj nije ugrožen, pa ni Pupovac".

– Ako jest, neka ode tamo gdje neće biti ugrožen – dodao je Brkić.

Pupovac mu je pak odgovorio da nikakvo sigurnije mjesto nije tražio niti će ga tražiti.

– Ovo je i moja zemlja, kao i zemlja onih koje predstavljam. U njoj smo se borili i borit ćemo se protiv ovakvog govora, kakvu god on silu predstavljao – kazao je Pupovac.

Orepić je na današnjoj presici govorio i o povećanju plaće policijskim službenicima.

– Težimo izjednačiti plaću policijskih službenika s carinicima treće vrste – rekao je i naglasio da neće sezati u proračun već će pravednije rasporediti svoju masu unutar proračuna.

>>'Pupovac Brkiću: Neprimjereno je držati lekcije kako se građanin treba ponašati'

Komentara 124

A9
AAA-999
13:50 09.03.2016.

Orepiću, hoćeš li protiv Pupovca podniejti kaznenu prijavu zbog širenja lažnih vijesti, nacionalne i vjerske mržnje i blaćenja Republike Hrvatske u Hrvatskoj i inozemstvu? Hoćeš li ispitati slučaj Tesla banke i Pupovčevu ulogu u njemu? Hoćeš li ispitati slučaj smrtiti dr. Šretera i Pupovčevu ulogu u njemu?

SO
Somelier
13:46 09.03.2016.

Dali će Orepić pitati Pupovca da kakav je to srpski fudbalski klub osnovao sa službenom himnom "Bože pravde". Mislim da mi Hrvati nismo normalni šta nam se sve događa.

DU
Deleted user
13:48 09.03.2016.

odj... i ti i Pupovac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije