Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vlado Šola se kandidirao za dogradonačelnika Dugog Sela

30.04.2009.
u 00:45

Za malo zdrave sportske konkurencije na dolazećim izborima za gradonačelnika u Dugom Selu pobrinuo se zlatni bivši rukometni vratar Vlado Šola. Priključio se Nezavisnoj listi i odlučio kandidirati za dogradonačelnika. Za funkciju stepenicu višu od Šoline bori se Ivan Rijetković.

Bolji društveni život
Za opis izazova izbora Vlado Šola poslužio se sportskim terminima.

– Stranke imaju prednost pred nama. Mi smo nezavisni kandidati, a one su već davnih dana, iako nisu smjele, obukle dres i krenule u kampanju. Ne shvaćaju da dres nije bitan, nego postupci i odnos prema ljudima – kaže Šola.

Pitali smo ga zašto se uopće kandidirao za dogradonačelnika i pristao da uđe u zakulisne političke igre.

– Smatrao sam da bih se trebao uključiti u razvoj lokalne sredine u kojoj živim. Nemam političkih ambicija, zato i jesam na nezavisnoj listi – objašnjava Šola.

Ako ga izbori postave na dogradonačelničko mjesto, Šolin dio posla bit će poboljšanje društvenog života Dugog Sela.

– Mladi ljudi zbog nedostatka društvenog života odlaze u Zagreb. Želimo to promijeniti i pokušat ćemo dobiti prostor bivše vojarne gdje bismo organizirali razne radionice, ali i veleučilište – priča Vlado Šola.

Cilj tri mjesta u Vijeću
Sportska dvorana u Dugom Selu, osim za sport, trebala bi se koristiti i za druge manifestacije jer su je, na kraju krajeva, platili Dugoselci, smatra Šola.

Nezavisnoj je listi cilj da dobiju barem tri mjesta u Vijeću kako bi i oni mogli utjecati na odluke koje se tiču razvoja Dugog Sela.

Ostali su kandidati sadašnji gradonačelnik Vlado Kruhak (HDZ-HSS), Boris Mahač (SDP-HNS) i Nenad Sedlar (HSP).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije