Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUČNI RAD

Napravio skulpturu predsjednice od kruha, kuglica, globusa i plastične boce

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Mladen Mirković/034portal.hr
1/3
02.03.2016.
u 17:14

Vlado Pandžić predsjednici je napisao pismo i nada se da će joj osobno uručiti skulpturu

Vlado Pandžić, 78-godišnjak iz Donjih Emovaca kod Požege, odlučio je za Valentinovo predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović pokloniti skulpturu  koju je sam izradio, piše 034portal.hr.

Tijelo je od kruha, grudi od kuglica, glava od globusa, a vrat od plastične boce.

– Nisam slobodni umjetnik već sam selsko dijete koje voli napraviti nešto od srca za srce i dušu. Tako sam i napravio predsjednicu – ispričao je Vlado koji zbog spleta okolnosti i nedostatka potrebnog materijala nije uspio dovršiti skulpturu za Valentinovo.

Predsjednici je napisao pismo i nada se da će joj osobno uručiti skulpturu.

>> Grabar-Kitarović: Sve dolazi na ono što sam govorila na samom početku

>> Kolinda Grabar-Kitarović otkrila koju je dobila prvu ocjenu na fakultetu

Komentara 11

Avatar lola lola
lola lola
06:52 03.03.2016.

Vrhunski! Prava moderna instalacija sa elementima ironije.

Avatar emilsalis
emilsalis
13:23 03.03.2016.

Vidite, tu je naivni slikar hteo da iznese svoje dubokoumne dileme vezane za licnost Precednice , predstavljajući delom svoju zabrinutost za svet, i čovečanstvo uopšte, a drugim delom da pokaže svoje razmišljanje o kosmosu, večnosti, smislu života, poziciji čoveka u nekom većem sistemu od ovog našeg. Slikar nama prestavlja gledanje na svet nekim drugim očima. Otvara nam prozor u dubine beskrajnosti, a istovremeno nas zadržava u sadašnjosti, podsećajući da baš od nje zavisi naša budućnost....Mesto ove skulpture nesme biti podrumu pored Titove biste , vec direktno u radni biro ,kako bi Precednici sluzila za nadahnuce u nj.novim pohodima !!

DU
Deleted user
16:51 03.03.2016.

Hahaha mogao je i od g.v.a.a napraviti:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije