Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raskid

Vlado Miklobušec: Izvrijeđali su me i zato odlazim iz koalicije

'12.02.2011., Koprivnica - Presica Hrvatske demokratske seljacke stranke u hotelu Podravina. Na fotografiji je predsjednik zupanijskog ogranka HDSS-a Vlado Miklobusec. Photo: Marijan Susenj'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
24.02.2011.
u 11:30

S uvredama su prednjačila dvojica iz koalicije HSS/HDZ/A-HSP, tvrdi vijećnik

Vlado Miklobušec iz Hrvatske demokratske seljačke stranke od jučer je nezavisni županijski vijećnik. Stranka je priopćila kako i službeno istupa iz vladajuće koalicije s HSS-om, HDZ-om i A-HSP-om.

Pukla ljubav

Taj se potez očekivao još otkad je Miklobušec glasovao protiv ovogodišnjega proračuna na poznatoj sjednici Skupštine, na kojoj je njegovu zlata vrijednu ruku nadomjestila bivša esdepeovka Helga Jug i tako koaliciji održala minimalnu prevlast .

Međutim, u jučerašnjemu priopćenju HDSS je iznio i posve nove okolnosti zbog kojih je pukla ljubav s bivšim partnerima.

"Razlog izlaska iz koalicije su i neprimjerene i neargumentirane riječi izrečene od strane nekih stranaka, te vrijeđanje na sastanku održanome 20. veljače u prostorijama županije s bivšim koalicijskim partnerima (...) Na sastanku nas se počelo vrijeđati, čak i iznositi stavove mržnje, u kojima su prednjačila dvojica sudionika sastanka..." – piše u priopćenju.

Miklobušec jučer nije htio otkriti koja su ga to dvojica bivših koalicijskih kolega u nedjelju izvrijeđala.

– Znao sam da će vas novinare to zanimati. Mogu samo potvrditi da su izrečene tako niske riječi da se ljudi koji su ih izrekli uopće ne bi smjeli baviti politikom – rekao je Miklobušec.

Jedino je opovrgnuo da je jedan od dvojice "prostaka" bio župan Darko Koren (HSS).

– Ne, on si tako nešto nikad ne bi dopustio – uvjeren je sada nezavisni županijski vijećnik.

Ipak, najavio je kako će javno prozvati "psovače" ako se slična retorika ponovi na skorašnjoj sjednici Skupštine, prve na kojoj će se unaprijed znati kako "dišu" vijećnici Miklobušec i H. Jug.

Miklobušec tvrdi kako nema namjere preskočiti u oporbeni, SDP-ov blok, nego da će glasati kako odluči predsjedništvo HDSS-a.

Vrijedna ruka

H. Jug najavila je kako je nakon traumatičnog iskustva u Socijaldemokratskoj partiji odlučila prijeći u HSS, "ako je budu htjeli".

U to, pak, nema nikakve sumnje jer je vladajućoj koaliciji njezina ruka neophodna želi li ostati vladajućom.

U međuvremenu je traumatično iskustvo doživjela i na radnome mjestu u Srednjoj školi, koje je, nakon desetgodišnjeg čekanja, bez natječaja dobila nekoliko dana nakon glasanja za županijski proračun. Zbog velikoga pritiska javnosti i profesorskog zbora dala je otkaz, nakon čega je natječaj za to radno mjesto raspisan.

Jučer smo pokušali doznati kada će se i na kakav način birati prava osoba za taj posao između više od stotinu prijavljenih kandidata, međutim ravnatelj Zdravko Sabolek (HSS) kazao je kako je prezaposlen te ne može odvojiti ni minutu svoga vremena za razgovor s novinarima.

Komentara 1

VI
vidovit
06:03 25.02.2011.

Razlog izlaska iz koalicije su i neprimjerene i neargumentirane riječi izrečene od strane nekih stranaka, te vrijeđanje na sastanku održanome 20. veljače u prostorijama županije s bivšim koalicijskim partnerima (...) Na sastanku nas se počelo vrijeđati, čak i iznositi stavove mržnje, u kojima su prednjačila dvojica sudionika sastanka...\" – piše u priopćenju.Ako se sabor može gledati direktno ili na internetu onda ne vidim razlog zašto se Županijska skupština ne prenaša direktno.Ili smo mi glasači \"OVCE\" koji nesmijemo sve čuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije