Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
riječ psihijatra

Vlado Jukić: Depresija se krije iza 99% samoubojstava

kokpit
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
26.03.2015.
u 22:00

Što se to zbivalo u glavi kopilota Andreasa Lubitza koji je 150 života odveo u smrt

Svi su se jučer diljem svijeta pitali samo jedno – što se to u utorak ujutro moralo dogoditi u glavi mladog njemačkog pilota Andreasa Lubitza da, zabijajući se zrakoplovom u planinu, u smrt odvede sebe i još 149 ljudi?

– Psihijatri s vrlo velikom vjerojatnošću mogu procijeniti da će neka osoba dobro funkcionirati u životu, ali ne mogu sa stopostotnom sigurnošću garantirati da će to tako i biti. Moguće je da u procjeni neke osobe psihijatar ne uoči promjene kod čovjeka. Znači, propust je moguć jer ima situacija koje ne mogu uočiti ni psihijatri. Ako je kopilot namjerno srušio zrakoplov i odveo sebe i još 149 ljudi u smrt, a to sa sigurnošću još ne znamo, mogu samo reći da je u 99 posto slučajeva suicidalnih namjera u pozadini depresija – kaže ugledni psihijatar prof. dr. Vlado Jukić.

>>Obitelji stigle na mjesto tragedije. Ostatke njihovih najmilijih počeli spuštati s planine

>>Kopilot je namjerno srušio zrakoplov Germanwingsa i ubio 150 ljudi

Komentara 3

Avatar sasquatch
sasquatch
02:46 27.03.2015.

psihijatri laprdaju bez veze , oni inače sve znaju

Avatar sasquatch
sasquatch
02:54 27.03.2015.

šalju tamo nekakve psiho pomagače , te ljude koji su izgubili djete vi ćete zbrinuti???

GL
gloria
22:36 26.03.2015.

Da je kopilot bila žena, garantiram da se to ne bi desilo. To može napraviti samo šiknuti frajer kojem je stigao SMS kojim mu cura javlja da je ljubavi došao kraj, i sada ti sjedni u avion, e bome ni u snu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije