Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ KARIJERE

Vlado Dominić i Davor Blažević Tigar odlaze iz policije - podnijeli zahtjev za mirovinu

Bivši tjelohranitelj Ive Sanadera Davor Blažević Tigar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
18.03.2017.
u 10:30

Bivši ravnatelj policije ima nekoliko disciplinskih postupaka, Blažević je bio Orepićev zamjenik, a prije toga tjelohranitelj I. Sanadera

Bivši glavni ravnatelj policije Vlado Dominić podnio je prije nekoliko dana zahtjev za odlazak u mirovinu. Isto je učinio i Davor Blažević Tigar, zamjenik Vlahe Orepića u njegovu prvom mandatu.

Iako Ministarstvo unutarnjih poslova o ovome bruji posljednjih dana, službenu potvrdu informacije nismo dobili. No u MUP-u postoje teorije zbog čega su se Dominić i Blažević odlučili povući iako obojica ispunjavaju uvjete za mirovinu. Po tim pričama Dominiću, čija je smjena obrazložena odlaskom na vlastiti zahtjev nakon što su iz sefa zagrebačke policije ukradeni zlato i novac, ne ide u prilog to što se protiv njega trenutačno vodi disciplinski postupak jer je Antunu Štembergeru odobrio da nakon radnog vremena u policiji može obavljati drugi posao, odnosno biti sudski vještak za promet. No ovaj disciplinski postupak Dominiću navodno nije jedini. Nakon smjene Dominić je premješten na mjesto policijskog službenika u Ravnateljstvu policije.

Bivši tjelohranitelj Ive Sanadera Davor Blažević Tigar u MUP se vratio kao državni dužnosnik imenovan zamjenikom Vlahe Orepića. Vlada ga je razriješila na sjednici u studenom. Kako je dužnosnikom bio manje od godine, Blažević je ostvario pravo da tri mjeseca prima punu, a tri mjeseca pola dužnosničke plaće. Navodno je trebao biti premješten na Policijsku akademiju, na što po svemu sudeći nije želio pristati.

>> Krađa u MUP-u: Dominić, Burušić, Žugel i Jurenec odstupili, Dolački udaljen

>> Dominić, Bijelić i Bertina nakon smjene službenici su u Ravnateljstvu

Komentara 7

Avatar Papatest
Papatest
15:03 18.03.2017.

Sada će ova dvojica sljedećih 40-50 godina sisati mirovinski fond za najmanje 15000 kn svaki.Gdje to ima

DU
Deleted user
13:43 18.03.2017.

Cuj ovo, pa ne moze covjek vjerovat,od tjelohranitelja,covjek doguro do zamjenika minstra unutarnjih poslova,majko bozija milostiva.

Avatar navijač
navijač
16:50 18.03.2017.

Nek se čisti ostoićev kadar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije