Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOR BERNARDIĆ:

Vladin paket mjera je nedovoljan, za turizam ne nude ništa

Davor Bernardić
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/5
03.04.2020.
u 11:27

Istaknuo je i da za turizam Vlada nije ponudila praktički ništa, osim sitnih tehničkih izmjena, a da je to jedan od sektora u kojem će sasvim sigurno biti najveći pad.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić kazao je danas prije zasjedanja Sabora kako je od 10 SDP-ovih prijedloga zakona djelomično prihvaćeno samo dva te da je Vladin paket mali korak prema pomoći gospodarstvu, ali ipak nedovoljan.

Poručio je i kako SDP inzistirati na svojim prijedlozima kako bi pomogli radnicima, umirovljenicima, nezaposlenima, onima koji su u zadnja dva tjedna ostali bez posla i svima koji ostaju bez prihoda za svoje obitelji.

- Već sada je jasno da će ova kriza i oporavak od nje potrajati, tako da mi u SDP-u smatramo da je nužno osigurati moratorij na kredite na rok od godine dana kako bi poduzetnicima pružili sigurnost da nastave s poslovanjem, a građanima da nastave s normalnim životom, bez straha i neizvjesnosti - kazao je Bernardić.

Dodao je i kako SDP predlaže povećanje osnovice za naknadu radnicima u samoizolaciji na iznos prosječne plaće u RH, plaćeni dopust jednom roditelju za skrb o djeci do 12 godina starosti, povećanje iznosa neoporezivih isplata kako bi poslodavci u posebno osjetljivim djelatnostima u uvjetima corona-krize mogli dodatno nagraditi svoje radnike i da naknada za svakog zaposlenog bude 5100 kuna.

Istaknuo je i da za turizam Vlada nije ponudila praktički ništa, osim sitnih tehničkih izmjena, a da je to jedan od sektora u kojem će sasvim sigurno biti najveći pad te je podsjetio da je SDP predložio ukidanje obveze uplate paušalnog poreza za male iznajmljivače i smanjenje PDV-a na ugostiteljstvo i turizam na 5%.

- Pozivamo Vladu da ukine sve parafiskalne namete, da svojim primjerom vrati povjerenje u plaćanje, da skrati plaćanja države prema dobavljačima na 7 dana, kao i da uspostavi Fond za likvidnost kojim bi po pojednostavljenim i brzim procedurama pomagala privatni sektor u osiguranju dodatne likvidnosti - kazao je Bernardić.

VIDEO:Davor Bernardić: Treba provesti više testiranja na koronavirusa

Komentara 22

Avatar Evo zore, evo kroasana
Evo zore, evo kroasana
11:30 03.04.2020.

Bernardić, e to je odgovoran političar. U Italiji je 8. ožujka bilo 7000 zaraženih, a on se otvoreno lizao s brkatim feministicama na zagrebačkom mimohodu.

CA
cacko
12:35 03.04.2020.

On nesto mora reci makar i najgljuple. Budi doma ustedi nas.

DH
dalibor.hren
13:00 03.04.2020.

Bedaku bi umjesto maske bolje pristajao flaster!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije