Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM
Povratak na članak

Vladin izvor: Arbitražni sud treba raspustiti, odluka se ne može prihvatiti kao zakonita

Sud je toliko kompromitiran da se nijedna njegova odluka ne može prihvatiti kao zakonita

Komentari 44

GV
golub Vaso
23:11 24.07.2015.

Nadam se jednoglasnoj odluci Hrvatskog Državnog Sabora o izlasku iz ove kvazi arbitraže.

VL
Avatar future Gohan
future Gohan
22:59 24.07.2015.

Napisao sam čim sam ovo pročitao, tj. ovu aferu, i iza toga stojim. Kao prvo. hvala VL što je to objavio. Čestitke tajnim agentima koji su ovo snimili i kasnije predali VL. A što se tiće Vlade, opet, ne želim se farbati ničijim stranačkim bojama, po ovom pitanju, osobno, pitam se kakvi kakrakter imaju predsjednik Vlade, ministrica i svi oni činovnici u državnim slažbama ako sada ne reagiramo i jednostavno ne poduzmemo sve da se sud ne raspusti u ovom obliku. Korupcija je dokazana, a sad kakvi moraš biti da šutiš i dozvoliš da ti otmu tvoje korumpirani činovnici... Gospodo, to su samo fiškali, korumpirani. Takvima treba reči ne, takve treba odvesti na sud da im se sudi a ne da oni tebi sude... Dosta riječi i obečenja, pokažite je li imate svoje ja, da li znate za koga radite i zašto, te želite da povijest pamti vaše ime kao onaj koji je mogao nešto poduzeti, ali nije i zato ostali smo bez državnog teritorija... Ovaj put za nedjelovanje nema opravdanja. Ako smo pristali na ucjenu zbog ulaska u EU, e sad pristati na korupciju i ostati bez državne zemlje i mora nema nikakvig smisla kad više nitko te ne može ucjeniti.... Molim lijepo, pokažite konačno malo drskosti u državnom vođenju politke.

VL
DU
Deleted user
22:18 24.07.2015.

Koliki su mito primili suci iz EU ?

VL
MS
mare_split
23:37 24.07.2015.

slovenci, u igri su Ameri! Audio zaopisi su nevjerojatno čisti i jasni! U pitanju je visoka razina znanj (inforamtika) i tehnike za prisluškivanje! Radi se o metrima Savudrijske vale ispod koje (i Istre) se nalazi 'crno zlato' koje će u Hrvatskom Jdranu istraživati - Ameri! ... Sucima preporuka: ne čačkajte 'mečku'!

VL
HR
hromcan
02:18 25.07.2015.

I to sam čuo i doživio da ova vlada štiti naše interese.

VL
Avatar R & I
R & I
23:34 24.07.2015.

Ja jos nisam upoznao pametnog Slovenca.

VL
VI
Villaince
09:45 25.07.2015.

Nitko iz tajnih sluzbi ne bi prisluskivao visoke duznosnike stranih zemalja a da za to nije dobio izricito naredenje iz vlastite vlade.. Eto, cisto da razbijem forumasku naivu...

VL
RI
Riječanka
08:25 25.07.2015.

Kada se u košari nalazi jedna pokvarena jabuka, pokvari i ostale i sve se bacaju u smeće. Treba ustrajati na raspuštanju arbitražnog suda.

VL
SI
Sittingbull
12:25 25.07.2015.

Vlada Zorana Milanovića će za razliku od Sanaderove i Kosoričine znati reagirati u situaciji kada su ugroženi nacionalni interesi. Tada će i zadnjem kradezeovcu valjda biti jasno tko i kako štiti interese države i svih njenih građana.

VL
HR
hromcan
08:11 25.07.2015.

Neču ništa prejudicitati ali da sad ubrzo nisu izbori i da ta afera sa arbitražom nije objavljena u VL siguran sam da Milanović i Vesna Pusić nebi reagirali.....!

VL
KE
Kerlc
08:20 25.07.2015.

Ne može se tek tako izaći iz arbitraže. Nije to podpis predsjednika hrvatske vlade (recimo Račana) koji se može za dva dana povuči. Već je tada Hrvatska pokazala koliko je (ne)ozbiljna država koja (ne) poštuje dogovore. A što se arbitraže tiće: v arbitražnom sporazumu jasno je definiran postupak i za slučaj što se dogodio. Zamjeni se kompromitirani sudac i arbitraža ide dalje. Prekida se samo ako se obje strane (države) o tome slože. Znači, arbitražni sud će donijeti odluku. Tek onda Hrvatska ima mogućnost prigovora i zahtjeva za proglašavanje odluke nevažečom ako smatra da nije objektivna zbog problematičnog ponašanja sudaca.

VL
GV
golub Vaso
23:14 24.07.2015.

Stani, zar netko stvarno misli da su ovo odradile hrvatske tajne službe??? Pa ovo je izravna posljedica instalacije barbike na pantovčak i prva pozitivna posljedica.

VL
DU
Deleted user
23:37 24.07.2015.

Ovaj sud neće nikada zaustaviti ovaj proces. Iz više razloga; 1. da sačuva vlastiti integritet,oliti kožu(koliko god to nama neuvjerljivo i hipokritično izgledalo). 2. premda neće priznati činjenicu da je njihov posao završen,odluka je donešena,odsjediće do kraja godine i ondanda ju pročitati kako je dogovoreno.. 3. argumentaciju RH će bezuvjetno odbaciti jer ona sadrži bitne elemente korumpiranosti i prekršajnog djelovanja Slovenskog arbitra.Kad bi našu argumentaciju,bar dio koji će nesumnjivo fokusirati djelovanje Slovenca prihvatili,time bi nam omogućili da se obratimo Međunarodnom sudu pravde i/ili Međunarodnom sudu prava mora. Upravo to žele spriječiti. . Ukratko,ne zanosimo se koliko god to gorko bilo,nekim iluzijama,iz ove situacije nema izlaza. Piranski zaljev je za Hrvatsku izgubljen. To je to. Koliko mržnje i netrpeljivosti će presuda donijeti,to će budućnost pokazati,osobno,mislim da će kratkoročno gledajući,ovaj međunarodni skandal nanijeti veliku moralnu štetu prosječnom građanu RH koji će se,onako narodno rečeno osjećati zay…… Hrvati nisu ginuli u domovinskom ratu da sad odstupaju zemlju i more. Nažalost,moraćemo. Slovencima sve čestitam,odigrali su majstoricu,valjda su ‘fleksibilniji’ i ‘profesionalniji’ u obradi sudaca. Valjda bolje vide kog se može kupiti,i to bi bilo to.Povraća mi se od ove kaljuže zvana EU,nadam se da će brzo krepati u vlastitim prljavim igrama,ucjenama,intrigama i tlaćenju malih i manje snalažljivih članica,i onih koje slijepo vjeruju u njenu pravdu i pravičnost.

VL
OF
OFronta
07:33 25.07.2015.

Kakvo opet manipuliranje s nama. Hipokrizija bez primjerice. Vukas kao nije razgovarao s našima, makakvi, on nije, on se ne zauzima za interese Hrvatske. Da bi bio izhod bolji za nas, te snimke nikada ne bi izašle na svjetlo dana.

VL
Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
21:38 24.07.2015.

Potpisani i verificirani arbitražni sporazum i EU arbitražni sud prema tumačenju europskih i svjetskih pravnih stručnjaka iznad su nacionalnih zakona i mogu se oboriti i zaustaviti jedino tako da se oba partnera oko toga slože. Mene kao pravog hrvata ta činjenica ubija u moju domoljubnu dušu jer glasovanje mojih pravih hrvata u Saboru nema nikavo značenje i utjecaj na djelovanje EU arbitražnog suda!!!! Bračo hrvati ova EU arbitraža ubija naš domoljubni dišpet jer smo posle potpisa ustvari nemočni i nečemo moči krasti makar smo se sjajno kriminalno organizirali i sredili snimanje i plasiranje razgovora one dvojice Slovenaca.

VL
Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
22:00 24.07.2015.

kuka2...kaj ti ne propoznaš zagorskog pravog hrvata?? Ja sam samo zabrinut jer dobro so se naši snašli sa podmuklim prisluškivanjem i ulovili Slovence ali nečemo moči maznuti more jer EU arbitraža je iznad našeg Sabora..ovi naši prodaju maglu da spase svoje lice ali bičemo na kraju potišteni i popišani..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.