Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgođena sjednica

Vladimir Šeks: SDP je najavio bojkot sjednice Odbora za Ustav

\'unu 02.07.2009. Zagreb,Markov trg - Povodom ostavke Hrvatskog premijera Ive Sanadera u vladi se skupljaju svi ministri.Sanader bi trebao odrzati zadnju sjednicu vlade. Vladimir Seks. Photo:Antonio B
\'Antonio Bronić/PIXSELL
19.05.2011.
u 15:54

Sjednica na kojoj se trebao raspravljati o Vladinu prijedlogu da se pristupi promjenama Ustava zbog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, odgođena je

Saborski Odbor za Ustav danas je odgodio sjednicu na kojoj se trebalo raspravljati o Vladinu prijedlogu da se pristupi promjenama Ustava kako bi Sabor Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji podigao na razinu ustavnoga zakona. Naime, oporbeni članovi tog odbora bojkotirali su sjednicu, a Šemso Tanković (SDAH), koalicijski partner HDZ-a, bio je na putu pa je nedostajao jedan član za kvorum.

Iako je predsjednik odbora Vladimir Šeks čekao okupljanje kvoruma četrdesetak minuta kako bi počeo sjednicu, to se ipak nije dogodilo. Sjednica je odgođena za sutra u 9 sati.

Prije toga Šeks je rekao kako je SDP najavio bojkot sjednice Odbora za Ustav, kao što je prije dva tjedna napravio kada se o Vladinu prijedlogu trebao očitovati Odbor za ratne veterane. Iz SDP-a su, kada je Vlada na svojoj sjednici 21. travnja donijela odluku da se pristupi promjeni  Ustava, najavili da neće podržati taj prijedlog, a ostvare li tu najavu, odluku o izmjenama Ustava Sabor neće moći donijeti jer su za to odluku potrebni glasovi 103 od 153 zastupnika.

Komentara 38

PU
pumbica
16:12 19.05.2011.

Pa jasno da če bojkotirat.Jer im je došlo do grla.Nisu više nedodirljivi .I sad su ljuti,ali lopovluk kad tad dođe na naplatu.Zato bojkot im je jedino rješenje.Samo što im neće pomoč.Jer zakon je za sve jednak.Linić mora gdje je i Zagorac.Zagorac dijamante,a Linić Eure.Moraju vratiti....

BZ
Branko Zajec
16:26 19.05.2011.

Šeks se pravi blesav, a još prije mjesec dana, SDP se izjasnio da tu promjenu u Ustavu neće podržati. Za to su se izjasnili i predstavnici pojedinih udruga branitelja, jer im je jasno, da je to perfidna igra HDZ-a za dobivanje dodatnih glasova na izborima. Nije bitno HDZ-u, što taj zakon dovodi ostale građane u dužničko ropstvo prema braniteljima. Njih ne zanima što je lažnih branitelja barem 200 000 lažnih. Sve te činjenice, oni ne vide, samo da bi opstali na vlasti. Na njihovu žalost, pročitani su od strane građana i birača, pa će koncem godine podvučenog repa napustiti vlast. Tada će napokon započeti pravi progon kriminalaca, koji sada skriveni uz vlast, mole se da ova klika ostane i dalje na vlasti.

LI
liburnik
13:00 20.05.2011.

montmai, Ustav SFRJ ili ustav RH isti quratz , SUBNOR tamo BRANITELJI ovdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije