Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUĐMANOVI TRANSKRIPTI
Povratak na članak

Vladimir Šeks: Manolić krivotvori povijest jer ga je Tuđman odbacio

Šeks o kontroverznoj tezi Josipa Manolića da je Tuđman 'političko-obavještajni projekt Udbe'

Komentari 27

AB
abendblatt
20:16 13.11.2016.

Politicko obavjestajni projekt Udbe, bili su Mesic, Manolic, Boljkovac i ostali ostatci komunisticki zlocinci.

VL
SD
sdpesticid
20:21 13.11.2016.

prvi puta vrana vrani kopa oči. ode stara poslovica u mirovinu.

VL
NE
nevažnost
19:36 13.11.2016.

1986/87 hrvatska Udba je skužila da se mijenja svjetski poredak. Manolić shvaća da se ponovo tako nešto događa, samo ovaj put na Zapadu i djeluje...hahahaha

VL
Avatar Marceluswallace
Marceluswallace
19:24 13.11.2016.

Da smo uistinu pravna drzava ovaj bi kao Eichman bio sudjen....

VL
NE
neboiznadzagreba
19:27 13.11.2016.

Hrvatsku državu stvorio je hrvatski narod, ne Tuđman, ne Manolić, ne Šeks... Nesreća toga naroda je da je nakon dobivanja države, upravo zahvaljujući ljudima kojima je povjereno da je vode, država izgubljena, njezina neovisnost nominalna, stanovništvo osiromašeno,opljačkano, dovedeno na rub izumiranja... I nakon svega, Šeks i Manolić daju si pravo pisanja povijesti!

VL
LA
Lavica7
00:04 14.11.2016.

Pitanje: da li je bilo vise veselja I optimisa a 70-tih ili danas.

VL
KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
03:29 14.11.2016.

Ovo nam govori da u Hrvatskoj nakon uspostave Hrvatske Države se nije smjelo dozvoliti politici da se širi da nedolazi do političkih ucjena i kriminala nego da HV preuzme odgovornost funkcioniranja države a ostali da zasuču ukaže i primaju se posla da se izgradi Lijepa NASA bezolitike koja nas je pokopala a neke obogatila na kriminalni nacin. Kad se bi razvila i ustanicima Hrvatska Sloga medju Hrvatima onda se bi postepeno natjecali kako ćemo bolje raditi i uspostaviti bolji standard Hrvata da bude svaki imao jednake šanse samo ako hoće raditi i nikako drugačije. Dr.Franjo Tudjman je bio okružen lopovima koji su ga iskorištavali i na kraju ga i optužili za taj kriminal da bi sebe očistili kriminala kojeg su napravili. Vanjska politika isto tako koja je pomagala da se SFRJ ne raspadne i potom sankcije da propadne Hrvatsko Oslobodilački Pokret a Zahvaljujući Jelcinu da nam je uspostavio Sustav 300 da se možemo obraniti od JNA. Danas te sve garniture su prihvatile te svjetske zajednice sa Bil Klinton i EU koje su rušile uspostavu Hrvatske a koji je to interes da se prihvate politike koje su nas rušile da HOP propadne. Sada Trump je došao na vlast koji ima potpuno drugu politiku od Klintona pa zar će ta Hrvatska garnitura Napravit zaokret i reci Trumpu mi smo na vašoj strani a jučer su bili na Klinton strani pa to je totalna katastrofa od tih garnitura koji se okreću kako vjetar puse. Hrvatska treba čvrstog volju ko Dr.Franjo Tudjman a nakon njega treba naći ako ga ima drugog koji ima snage reci dosta nam je onih koji prodaju Hrvatske Interese idemo čvrstom pesnico da očuvamo Hrvatske Interese ko I Trump koji ide sačuvat Američke interese a ne Klintove vanjske politike koja troši kapital Američke sirotinje. Poruka svima od stvaranja Hrvatske koji su se okupili oko Dr.Franje Tudjmana da se smire i ujedine i prestanu kopati po staroj politici radi svojih privatnih interesa . Dužnost Hrvata u današnjoj krizi je da se širi Hrvatska Sloga a ne prebacivanje i kopanje po burnoj prošlosti koja nam je donijela vise zla negodovanja. Krenimo sa Hrvatskom Slogi i nema problema za Hrvatsku.

VL
SL
slavisajambrekovic
19:27 13.11.2016.

Tekst nisam niti htio čitati, već dati svoj komentar. On se sastoji u slijedećem: o Šeksu kao čovjeku i kvazi poljitičaru, ne želim trošiti riječi, ali reći samo jedno, jadna nam i je država, kada su je avakovi probisvjeti,alkoholičari i narcisi, tobože stvarali. Osvrnuo bih se na fotografiju, i kažem E moj narode,moji branitelji, uz dužno poštovanje Prvom predsjeniku naše Domovine, dobro pogledajte samo ovu, a ima ih natisuće UDB-aških, tko nam je stvarao povjest. Jadni smo do boli. PLJUC!!!!!!!!

VL
LE
LeonardS
21:33 13.11.2016.

Koliko god Manolić želi okrenuti povjest toliko je i Šeks u svojoj priči , to bar Osiječani jako dobro znaju !

VL
DI
didašokac
07:14 01.12.2016.

Lustracija. Drugo, birokraciju od opcina do ministara smanjiti za 50 %. Trece, otvoriti vrata investitorima i ponuditi im za 1 kunu, sve stare komunisticke gradevine i hale, itd... Tri zadatka i RH bi u trenu presla u bogatu zemlju. Ali, to nije tema. Dokle god udbasi i diplomirani neradnici vladaju, radniku se lose pise. I slobodno setaju Htvatskom. Sramota.

VL
CI
cinbenik
20:12 13.11.2016.

Kontraverza na kontraverzu...dali stvarno manolic ima razloga da laze.ili Seks u svom stili "kiti" unistavacku politiku Hrvata,i prica kako bi trebalo biti,a ne kako je bilo...Devize,to su apsolutno tacni navodi,sjetimo se samo "prodaja konjaka" u Vukovarau po najniziom cijenama u YU,kamionima se prodavao,a poslije Vukovara postaje poruseni grad.....Nemoguce je "uljepsati" povjest HDzea i Tudjmana......Pa zar tolikim knjigama,napisanim,nisu Hrvate do sada uvjerile u Tudjmanovu superiornost,kakvog ga zele prestaviti,a ne kakav je bio i kako je bilo..Nije Tudjman drzao nikakve konce 90ih...MKMPiski politika to jasno pokazuje,i tu nepomazu nikakve knjige.....Bolje bi bilo pisati o pretpostavkama da nije provodjena emigrantsko nazadna HDze politika i koliko bi Hrvata imali ziovih ,umjesto mrtvih zbog takve politike.

VL
CI
cinbenik
20:26 13.11.2016.

Hrvatska je stvorena AVNOJem i za Tita,a tudjman je bio poslusnik emigracije koja je NDHa nostalgicna i dan danas i to je problem svih problema......Mi bi se odcijepili i ovako i onako.Jasno je smijenio suosnivace HDzea,jer su mu "naredili" iz emigracije,a odmah potom je Susak postao ministar odbrane....Kontraverze i oko Vukovara ,jasno pokazuju da Tudjman i nije imao sve konce u rukama,a obranjena Posavina i uski koridor u BiH,dokazuje da je i to obranjeno bez njegove volje i zelje,a jasno i glasno je u Daytonu rekao da ga Brcko neinteresira,pa su Alija i Milosevic u "produzecima" sami igrali,pa je MZ uvazila obranu veceg dijela teritorije i poslije proglasila Distrikt..Sve to ukazuje da ga povjest nemoze pamtiti kao velikog i da ce se uzalud trositi mnogi trud da ga obrani od vidnih cinjenica za stradanje i unistenje Hrvata,a posebno Hrvata Bos.Posavine.

VL
Avatar DŠ.....
DŠ.....
19:20 13.11.2016.

Ljubitelj lociranja i transferiranja ove bajke može prodavati maloljetnicima koji nisu živjeli u devedesetima.Manolić jest osnovao HND, ali se ubrzo nakon toga ponovno sprijateljio sa starim drugom i redovito ga posjećivao na Pantovčaku. Znao je dobro Tuđman da bez manolićevihih analitičkih sposobnosti ne bi mogao doržavati ravnotežu između lijevog i desnoga krila u HDZ-u.

VL
GO
golub
19:49 13.11.2016.

Onaj tko je pokrao Hrvatsku i Hrvate krivotvoritelj je povjesti.

VL
DU
Deleted user
19:23 13.11.2016.

Malo mi cudno kako to da su 90-ih stradali samo oni koji du bili duboko desno zadojeni a onim ljevima nije dlaka falila????? Mislim tko se god malo odvojijo u desno bio je likvidiran ili pokusaj likvidacije.....I jos svi Tudjmanovi suradnici potomci UDBE i Komunjara a ni jedan iz potomka Ustastva........

VL
MM
maximilijanalexandar.max
20:30 13.11.2016.

Hrvatsku drzavu je stvorila čežnja Hrvatskog naroda za slobodnom nezavisnom državom. Udba je bila svjesna da de Jugoslavija raspada i Hrvatska dolazi i u toj situaciji su se prebacili da rade za Hrvatsku kako bi spasili i održali svoj utjecaj. To su činjenice gdje su čelni ljudi i članovi vlade činili okorijeli udbaši. Kao što su Manolić, Boljkovac, Perković, Šeks, Mustač, Mesić, Gregorić na čelu sa Tuđmanom i neki drugi. Još uvjej imaju jak utjecaj i vuku konce iz sjene.

VL
Avatar Pinokio
Pinokio
19:15 13.11.2016.

Ja imam svoju malu tezicu i ak mogu bi je javno izrekel ovdje. Da je Tudjman bil dovoljno sposoban da bude Tito umjesto Tita on bi proustasku emigraciju zajedno za Suskom svojerucno streljal al obzirom da nije, trebala mu je njihova pomoc bar da postane mali Tito sto mu naravno nije poslo za rukom.

VL
KR
krxone
20:20 13.11.2016.

kad vidiš tu trojicu onda shvatiš da je ipak ima Boga, jer da ga nema...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.