Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ustavne promjene

Vladimir Šeks: HDZ neće podržati smanjenje praga za referendum

šeks
PIXSELL
15.06.2010.
u 12:58

Vladimir Šeks, predsjednik Odbora za Ustav, kazao je kako zbog delikatnosti i složenosti materije HDZ ipak neće prihvatiti amandman.

Prijedlog ustavnih promjena bit će raspravljen sutra na plenarnoj sjednici Sabora, tako je danas jednoglasno odlučio matični Odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav. U tom konačnom prijedlogu nema prijedloga SDP-a da se potrebni postotak birača koji mogu zatražiti raspisivanje referenduma sa sadašnjih deset smanji na pet posto. Josip Leko (SDP) najavio je da će Klub SDP-a amandmanom Saboru to predložiti, uz određena ograničenja, ali nije mogao precizirati o kojim je iznimkama riječ, jer Klub SDP-a još nije utvrdio amandman. Odbio je otkriti što će SDP učiniti ako većina odbije taj amandman.

Predsjednik Odbora Vladimir Šeks kazao je kako zbog delikatnosti i složenosti materije HDZ ipak neće prihvatiti amandman. Međutim, upravo je Šeks prije prošlotjedne sjednice Odbora najavio da će HDZ podržati smanjenje praga za referendum. No izgleda da je reterirao u međuvremenu ustvrdivši da su "izneseni ozbiljni razlozi" protiv takvog rješenja. No hoće li se takav amandman SDP-a prihvatiti, odlučit će ovlašteni predlagatelji.

Ja to ne mogu prejudicirati, ustvrdio je Šeks.Odbor za Ustav odlučio je 30. lipnja pozvati na razgovor kandidate za ustavnog suca - odvjetnika Branka Čizmića, suca Županijskoga suda Mirka Klinžića, sutkinju Visokog prekršajnog suda Antoniju Kovačić, državnoga tajnika u Ministarstvu pravosuđa Zorana Pičuljana i sutkinju Ustavnog suda Nevenku Šernhorst.

Komentara 13

Avatar jura-100
jura-100
21:39 15.06.2010.

Alkos Šeki brani Partiju...

MI
mikec
22:59 15.06.2010.

Vlado sex.: Njegov bivsi prijatelj joza kad bi mogao znati sta muje bivsi \"PRIJATELJ SEX, pripravio. Svih ovih teskih godina bise u grobu vrtel kak propeler. SEX VELIKI POLITICAR, pisac zakona Prvoklasni brlja ALKOHOLICAR. Koji nikada nije odrzao svoju rijecao svoju rijec \" PA CAK NI ONDA\". Samo FRLJA BRLJA GDJE STIGNE I MOZE, lijep pozdrav BOG

X2
xychhr-200
20:19 15.06.2010.

Ne zna zašto imam čvrst osjećaj da se smrad širi čak i preko novina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije