Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTIN OPTUŽUJE:

'Turska je srušila naš zrakoplov jer je željela zaštiti naftu Islamske države'

Ruski predsjednik Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
30.11.2015.
u 22:38

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je Tursku da je prošli tjedan srušila ruski vojni zrakoplov jer je željela zaštiti zalihe nafte Islamske države u Siriji, prenosi Reuters.

Putin je, govoreći danas na marginama konferencije o klimi u Parizu, rekao da je odluka o rušenju zrakoplov bila "ogromna pogreška".

- Dobili smo dodatne podatke koji potvrđuju da nafta Islamske države ulazi na područje Turske - rekao je Putin.

- Odluka o rušenju zrakoplova bila je vođena željom za obranom zaliha - dodao je.

Putin se na konferenciji odbio susresti s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, koji je također bio nazočan.

Rusija od 30. rujna iz zraka napada mete Islamske države i drugih terorističkih skupina u Siriji. Prošlog tjedna turski je zrakoplov srušio jednog ruskog Su-24, pri čemu je poginuo jedan pilot. Ankara tvrdi da je zrakoplov ušao u njihov zračni prostor, što Moskva demantira.

>> Ruski Su-34 prvi put krenuli u misiju naoružani projektilima zrak-zrak

Komentara 18

MA
..Marsijanac
23:15 30.11.2015.

pravi alfaman30.11.2015 u 23:04h Šta Rusija radi u Siriji? Rusija bombardira neke Turkmene umjesto ISIL-a... objasnite nam to malo...>>>> Eeeee moj krivi alfman, pa ti Turkmeni su podigli oruzje protiv legitimno izabrane vlade Assada, uz blagoslov Turske. A tebe pecee sto tvoji iz Izraela nece uskoro moci kupovati naftu od njih i IS po $10 za barrel.Turci su povrijedili Grcki zracni prostor tocno 2244 puta u 2014, drze pod okupacijom dio Europe i grcki teritorij, ne priznaju pravo na drzavu 20 milijuna Kurda koji u Turskoj zive. Jos se prisjetimo armenskog genocida. Turska je duzna svim susjedima ,bas kao i Srbija. Kolo srece se okrece.........

Avatar d-ano
d-ano
23:04 30.11.2015.

ma ima dobra u tom sto je taj avion srusen,,,,,,,,,,,,,,,,,sad se bar zna ko je sto i ko s kim ,,pravi poslove,,,,Vidi se da i merkel ima veze sa Isilom cim podrzava Erdogana ,,,,,,,,,,,,,,,,vjerovatno i iz toga razloga daje Saudij,Arabijije Saudij,Arabiji 300 tenkova i ostalu vojnu tehniku to sigurno ide ISILu,,,,,a i nema bombi u Njemackoj kao u Francuskoj,,,,,,,,,,,,,,

Avatar Lutkica
Lutkica
23:34 30.11.2015.

bravo Vlado,treba pritisnut turke, saudijce i ostalu dvoličnu islamsku bratiju da se opredijele na čijoj će strani biti..a ne da vječno sjede na dvije ili tri sjedalice i vode dvolične ili trolične igrice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije