Naslovnica Vijesti Svijet

Vladimir Putin položio prisegu i opet postao ruski predsjednik

Ako na vlasti ostane svih šest godina predsjedničkog mandata, Vladimir Putin bit će najdugoročniji ruski vladar od Josifa Visarionoviča Staljina
07. svibnja 2012. u 09:21 52 komentara 7 prikaza
Vladimir Putin,inauguracija (1)
Foto: AFP/PIXSELL

Vladimir Putin danas je i službeno zasjeo na predsjednički tron Rusije polaganjem prisege u Kremlju nakon što je četiri godine "izbivao" s mjesta predsjednika. Polaganje predsjedničke prisege upriličeno je u velikoj dvorani Kremlja u kojoj su nekad bili krunjeni ruski carevi, javlja BBC.

Ako na vlasti ostane svih šest godina predsjedničkog mandata, Putin će biti najdugoročniji ruski vladar od Josifa Visarionoviča Staljina. Ipak, na tom šestogodišnjem putu čeka ga mnogo izazova jer je politički sustav koji je sam stvorio suočen s mnogim nedaćama. Ekonomski rast koji je najavio znatno je sporiji nego li je obećavao, a sukobi u Sjevernom Kavkazu se nastavljaju. Uza sve to, neprilike mu stvara i sve veći broj oponenata i njihovih prosvjeda koji su počeli još u prosincu i od tada ne prestaju.

Stotine privedenih na prosvjedu tijekom

Stotine privedenih na prosvjedu tijekom inauguracije

Na prosvjedima tijekom inauguracije novog-starog ruskog predsjednika privedeno je oko 600 ljudi, a šest ih je zbog ozljeda završilo u bolnici. Ozlijeđeno je i 15 policajaca, piše Independent.

Glasnogovornik Vladimira Putina Dmitri Peskov izjavio je da je policija trebala oštrije reagirati. (tri/VLM)

Elipso

  • Miseloooo:

    Danas bar imate wiki... Staljin In office 3 April 1922 – 16 October 1952 (30g) Putin In office 31 December 1999 - sve i da ostane dva mandata do 2024 to ce bit 24g! Znamo da ste u NATO ali..

  • Folirant:

    Davaj Putin,na tebe je sad red.

  • sladamir:

    Cista demokracija!