Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPUBLIKA SRPSKA

Putin nezainteresiran za Dodikov referendum

d
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
22.09.2016.
u 23:58

"Što se tiče referenduma, tu nije bilo nekih posebnih razgovora, osim konstatacije da je to pravo naroda“, rekao je Dodik za Radio-televiziju RS (RTRS)

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je uz danas da je od ruskog predsjednika Vladimira Putina dobio potporu naporima za održanje stabilnosti na području zapadnog Balkana kao i Daytonskog sporazuma, ali da o pitanju provedbe referenduma u RS najavljenog za 25. rujna nisu posebice raspravljali.

"Što se tiče referenduma, tu nije bilo nekih posebnih razgovora, osim konstatacije da je to pravo naroda“, rekao je Dodik za Radio-televiziju RS (RTRS).

Ruski predsjednik Dodika je primio u kasnim večernjim satima, a mediji u toj zemlji susretu nisu posvetili gotovo nikakvu pozornost.

Informacija o susretu mogla se pronaći jedino na mrežnim stranicama "Ruske gazete" gdje je stajalo kako su Putin i Dodik, koji je predstavljen kao čelnik entiteta u sastavu Bosne i Hercegovine, razgovarali "o stanju na Balkanu i međusobnim odnosima te aktualnim međunarodnim pitanjima".

U Dodikovoj interpretaciji za publiku u RS susret je bo prilika da Putina "upozna o razvoju političke situacije u BiH te da iskaže svoje mišljenje o tome".

"Najvažnija tema je bila naša ekonomska suradnja i naši ekonomski odnosi", kazao je Dodik potencirajući suradnju na planu prerade nafte odnosno rad rafinerije u Bosanskom Brodu koju je ranije kupio ruski "Zarubežnjeft".

Politička pitanja, kakao je pojasnio Dodik, bila su vezana uz provedbu Daytonskog sporazuma pri čemu je Putin kazao kako je veoma zainteresiran za stabilnost u regiji i poštivanje međunarodnih ugovora.

"Rusija se bavi Daytonskim sporazumom i rečeno je da će tako i ostati", kazao je Dodik.

>> NY Times: Svađa oko praznika prijeti krhkom miru u BiH

Komentara 9

EK
ekolacic
00:18 23.09.2016.

Pa Dodik je sam rekao da to nece biti tema razgovora...

JS
jan-sobjeski
16:18 23.09.2016.

Putine Care!

TI
Tixon
08:21 23.09.2016.

Jeste,RS je tamo neki entitet u Bosni,koji je potpuno beznačajan za Rusiju,pa njegovog predsednika primio lično Putin.On inače rado i često prima predstavnike,nekih tamo bezznačajnih entiteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije