Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova presuda optuženim čelnicima Kamen-Ingrada

Vladi Zecu povećana kazna

10.12.2008.
u 17:47

POŽEGA – Vladi Zecu, bivšem vlasniku i direktoru Kamen-Ingrada, koji izdržava zatvorsku kaznu u Lepoglavi od četiri i pol godine zbog zlouporabe položaja u gospodarskom poslovanju, danas je dosuđena nova zatvorska kazna. Mile Soldo, sudac Općinskog suda u Požegi, izrekao je njemu i Đurđici Kristić, članici uprave Kamen-Ingrada, nepravomoćnu zatvorsku kaznu od godinu dana zbog zlouporabe mjenica osječke tvrtke Chemotehna u iznosu od milijun kuna i tvrtke Grading iz Cernika od dva milijuna kuna.

Mjenice koje su te tvrtke dale kao sredstvo osiguranja plaćanja Zec i Kristićeva su naplatili, što nisu smjeli, u Požeškoj banci koja se pak nakon toga uspjela naplatiti tek u iznosu od 91.000 kuna, koliko je bilo na računu Gradinga, a tolika je u ovom slučaju utvrđena i korist za tvrtku Kamen-Ingrad.

Kako i Zec i Kristićeva već imaju zatvorske kazne, nove su im pribrojene, odnosno Zec je sada dobio jedinstvenu kaznu od pet godina i mjesec dana, a Đ. Krstić, koja je imala pravomoćnu zatvorsku kaznu od dvije i pol godine, sada ima dvije godine i 11 mjeseci.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije