Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strah od bijega

Vladi Zecu oduzete putovnica i osobna

03.11.2008.
u 21:56

Vladi Zecu, bivšem vlasniku i direktoru Kamen Ingrada, potkraj prošlog mjeseca oduzeta je putovnica i osobna iskaznica zbog bojazni od bijega, potvrdio je Branimir Miljević, predsjednik Županijskog suda u Požegi.

Do oduzimanja ovih dokumenata, dodao je Miljević, došlo je nakon podizanja zadnje optužnice protiv Zeca u rujnu ove godine. U toj optužnici ga se tereti zajedno s Đurđicom Kristić, članicom uprave iste tvrtke, kojoj su također oduzeti dokumenti, za neistinito prikazivanje rezultata poslovanja tvrtke, odnosno isplate nepripadajuće dividende.

Na taj način oštetili su Kamen za desetak milijuna kuna. – Oduzimanje osobne iskaznice u suprotnosti je s Ustavom. Zbog toga sam uputio žalbu Vrhovnom sudu na takvu odluku. Smatram da je i oduzimanje putovnice neosnovano jer jednostavno nisu postojale okolnosti za određivanje pritvora.

Naime, okrivljenik se redovito pojavljivao na svim raspravama koje su bile zakazivane na sudu. Županijski sud ovu je odluku donio bez argumenata – tvrdi Željko Damjanac, odvjetnik Vlade Zeca, koji očekuje da Vrhovni sud usvoji njihovu žalbu.

Inače, Zec bi se 14. studenog trebao javiti na izvršenje zatvorske kazne od četiri i pol godine, koja mu je bila odgođena za šest mjeseci. Ne bude li mu žalba prihvaćena, Zec bi se za desetak dana trebao preseliti u Lepoglavu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije