Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fondovi

Vlada zaposlila 28 EU stručnjaka, a HC digle 53 milijuna € kredita

Branko Grčić
Igor Kralj/PIXSELL
06.02.2013.
u 19:33

Branko Grčić planirao je do 31. prosinca zaposliti 204 osobe, ali još nisu raspisani ni svi natječaji, kasni se s raspisivanjem njih 66

Potpredsjednik Vlade i ministar za fondove Europske unije Branko Grčić izvijestio je danas da je u Vladinoj administraciji do 31. prosinca zaposleno 28 osoba od ukupno 204 koliko je bilo planirano. Nova zapošljavanja, objasnio je Grčić, nužna su zbog povećanja hrvatskih kapaciteta u povlačenju novca iz IPA programa – pretpristupnih europskih fondova.

– Namjera nam je bila do 31. prosinca raspisati 204 javna natječaja po ministarstvima i ostalim institucijama uključenim u provedbu IPA programa kako bi se dobile dozvole za rad za upravljanje pretpristupnim programima Europske unije te dozvola za rad sustava za provedbu europskih fondova u Hrvatskoj. Do 31. prosinca raspisano je samo 138 javnih natječaja, 28 osoba je zaposleno, ali je sustav u međuvremenu napustilo 16 zaposlenika tako da neto povećanje iznosi samo 16 osoba – rekao je ministar Branko Grčić i dodao da je nedostatak specijaliziranog osoblja problem u radu sustava. Stoga je Grčić dao naputak da se raspišu svi javni natječaji koji su već trebali biti raspisani kako bi sustav normalno mogao funkcionirati.

Vlada je danas dala jamstvo javnom poduzeću Hrvatske ceste za kredit vrijedan 53 milijuna eura. Efektivna godišnja kamatna stopa iznosi 4,65 posto, a rok otplate je osam godina. U obrazloženju stoji da je kredit bio nužan jer je tvrtka Hrvatske ceste lani ušla u investicijski ciklus cestogradnje vrijedan 400 milijuna kuna.

>> \'Linićev\' fond već ima plan: Prvo će se ulagati u ACI

Ključne riječi

Komentara 11

AB
A.B.
13:54 07.02.2013.

treba se kontrolirati koliko osoba iz njegova porodice dobija nova radna mjesta!

Avatar m_m
m_m
20:32 06.02.2013.

Neće oni povuć iz EU fondova ni za svoje plaće!

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
22:47 06.02.2013.

Hahaha, EU "stručnjaci", čitaj zaposlio je podobne sa nekavim priglupim tečajevima. Ti su stručnjaci kao Grčić, Maras i Vrdoljak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije