Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

'U ovim teškim uvjetima Srbiji i BiH šaljemo 200 tisuća eura'

vesna pusić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/17
22.05.2014.
u 10:32

Nakon redovne, ministri će se zaputiti na izvanrednu sjednicu Vlade koja će se u 15 sati održati u Županji, gdje će se baviti katastrofalnim poplavama u Slavoniji

Vlada je na današnjoj redovitoj sjednici odlučila poslati milijun i pol kuna pomoći poplavom zahvaćenima BiH i Srbiji. Nakon redovne, danas će ministri održati i izvanrednu sjednicu Vlade koja će se u 15 sati održati u Županji, gdje će se baviti katastrofalnim poplavama u Slavoniji.

Na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova iz proračuna će na račun Crvenog križa biti uplaćeno po 750 tisuća kuna za Srbiju i BiH. – Ministarstvo ima određena sredstva koja su rezervirana za humanitarnu pomoć u katastrofama u inozemstvu. Taj novac može se koristiti isključivo za te svrhe. U ovom trenutku imamo kriznu humanitarnu situaciju u BiH i Srbiji. Predlažemo da Vlada zaključi da se u iznosima od po 100 tisuća eura pomogne BiH i Srbiji u ovim teškim uvjetima – zaključila je na sjednici Vlade ministrica Vesna Pusić.

"Želimo spasiti industriju u Petrokemiji"

Prijedlog odluke o proglašenju projekta Kontejnerski terminal na Zagrebačkom pristaništu kao komponente projekta Rijeka Gateway strateškim projektom Republike Hrvatske predstavio je ministar Ivan Vrdoljak. – Lučka uprava Rijeka  prijavila je projekta. On će direktno i posredno djelovati na razvoj cijelog područja – rekao je Vrdoljak i dodao da su predviđena indirektna zapošljavanja otprilike 1500 ljudi, a oko 300 bit će izravno zaposleno.

Prihvaćeno je i izvješće o radu povjerenstva za odabir strateškog partnera u Petrokemiji pa je potom ukinuto to povjerenstvo. – Za Petrokemiju su pristigle četiri neobvezujuće ponude. Za društvo Petrokemija nismo pronašli strateškog partnera jer nitko nije dostavio ponudu u roku i u skladu s uvjetima – kazao je ministar Ivan Vrdoljak te dodao kako je prije nekoliko dana održana Skupština te će se društvo restrukturirati. – Želimo spasiti industriju u Petrokemiji. Imamo problema s cijenom plina u Petrokemiji. Vlada će s "mirovincima" obaviti posao koji smo očekivali od strateškog partnera – kazao je Vrdoljak.

"Zakladi Ana Rukavina 213 tisuća kuna"

Ministra obrazovanja ovlastili su da potpiše nacrt Kolektivnog ugovora za zaposlenike u srednjim školama. Za nabavu univerzalnog čitača mikrotitarskih pločica za potrebe Banke krvi Vlada će iz proračuna Zakladi Ana Rukavina dati 213 tisuća kuna.

– Ovim amandmanom omogućili smo da poslodavac može dopustiti da na pojedinim radnim mjestima radnik može imati manju koncentraciju alkohola u krvi. No, apsolutna zabrana alkohola na radnom mjestu još uvijek ostaje –- objasnio je amandman Vlade na Konačni prijedlog zakona o zaštiti na radu ministar Mirando Mrsić.

Premijer Zoran Milanović na sjednici koja je trajala kraće nego obično nije komentirao situaciju s poplavama u Hrvatskoj kao ni druge prijedloge koje su predstavili ministri.

>>UŽIVO Vlada danas zasjeda u Županji! Mještani Posavskih Podgajaca odlučni obraniti mjesto od bujice

>>Što bi Bandićevi bageri radili dok su sela još pod vodom?

Komentara 149

RE
retfala
10:25 22.05.2014.

i dalje ne daju popise masovnih grobnica i minskih polja,a vi im dajete našu lovu,odakle vam pravo,klošari komunistički...

CB
Conan Barbarin
10:25 22.05.2014.

eto, na kraju će naša vlada više love dati srbima nego slavoncima. pa jesu li oni normalni???

Avatar Carrera
Carrera
10:11 22.05.2014.

žalosno je da milanović opet ide skupljati jeftine političke poene, stvarno žalosno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije