Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TELEFONSKA SJEDNICA

Vlada odustaje od oporezivanja druge plaće

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.12.2013.
u 17:35

Brišu se odredbe o obveznom podnošenju godišnje porezne prijave za porezne obveznike koji su tijekom poreznog razdoblja ostvarili drugi dohodak

Vlada je s današnje telefonske sjednice uputila amandmane na Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak. Amandmanima se mijenjaju članci 4., 5., 10. i 12. toga prijedloga, čime se brišu odredbe o obveznom podnošenju godišnje porezne prijave za porezne obveznike koji su tijekom poreznog razdoblja ostvarili drugi dohodak, izvijestila je Vlada.

"Strateškim mjerama Vlada potiče razvoj gospodarstva, ali i vodi brigu o najosjetljivijim skupinama stanovništva. Pritom je neophodno uvažavati ustavno načelo o ravnomjernosti poreznog opterećenja, kao i načela jednakosti i pravednosti, na način da osobe s većom gospodarskom snagom snose i veće porezno opterećenje", poručili su iz Vlade, dodajući da će se odredba o obveznom podnošenju godišnje prijave za ostvareni drugi dohodak još detaljnije razmotriti te da će se provesti daljnje opsežne analize.

>> Lov na milijardu kuna od drugog dohotka

Komentara 9

Avatar comparator
comparator
18:48 02.12.2013.

Tako je natovarite gladnog magarca pa nek vuče ! Bože sveti oprosti im što namjerno rade budale od nas koji ih hranimo i prave se ludi kao da to rade iz neznanja.

AT
atomised
18:11 02.12.2013.

"Strateškim mjerama Vlada potiče razvoj gospodarstva, ali i vodi brigu o najosjetljivijim skupinama stanovništva." ----- Sve vam vjerujem na riječ.

TR
Trajkovski
18:55 02.12.2013.

telefonijada nakon referenduma... u strahu su velike oči!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije