Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada odustaje od oporezivanja druge plaće

Brišu se odredbe o obveznom podnošenju godišnje porezne prijave za porezne obveznike koji su tijekom poreznog razdoblja ostvarili drugi dohodak
02. prosinca 2013. u 17:35 9 komentara 1819 prikaza
vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vlada je s današnje telefonske sjednice uputila amandmane na Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak. Amandmanima se mijenjaju članci 4., 5., 10. i 12. toga prijedloga, čime se brišu odredbe o obveznom podnošenju godišnje porezne prijave za porezne obveznike koji su tijekom poreznog razdoblja ostvarili drugi dohodak, izvijestila je Vlada.

"Strateškim mjerama Vlada potiče razvoj gospodarstva, ali i vodi brigu o najosjetljivijim skupinama stanovništva. Pritom je neophodno uvažavati ustavno načelo o ravnomjernosti poreznog opterećenja, kao i načela jednakosti i pravednosti, na način da osobe s većom gospodarskom snagom snose i veće porezno opterećenje", poručili su iz Vlade, dodajući da će se odredba o obveznom podnošenju godišnje prijave za ostvareni drugi dohodak još detaljnije razmotriti te da će se provesti daljnje opsežne analize.

>> Lov na milijardu kuna od drugog dohotka

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar comparator
  comparator:

  Tako je natovarite gladnog magarca pa nek vuče ! Bože sveti oprosti im što namjerno rade budale od nas koji ih hranimo i prave se ludi kao da to rade iz neznanja.

 • atomised:

  "Strateškim mjerama Vlada potiče razvoj gospodarstva, ali i vodi brigu o najosjetljivijim skupinama stanovništva." ----- Sve vam vjerujem na riječ.

 • Trajkovski:

  telefonijada nakon referenduma... u strahu su velike oči!