Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Silvano Hrelja:

"Vlada umirovljenicima izbija i posljednju kunu iz džepa"

mirovina
PIXSELL
15.11.2010.
u 15:34

Ponovnim zamrzavanjem mirovina Vlada će i u idućoj godini još jednom oštetiti gotovo 1,2 milijuna umirovljenika čije se mirovine neće usklađivati s rastom životnih troškova - kaže Hrelja

Predloženim proračunom, odnosno Vladinom odlukom o zamrzavanju mirovina u 2011. godini nezadovoljan je Silvano Hrelja, predsjednik HSU.

– Ponovnim zamrzavanjem mirovina Vlada će i u idućoj godini još jednom oštetiti gotovo 1,2 milijuna umirovljenika čije se mirovine neće usklađivati s rastom životnih troškova. Premda se u sljedećoj godini predviđa gospodarski rast od 1,5 posto, Vlada je odlučila da se to neće pozitivno odraziti na umirovljenički standard. Odluka je donesena jednostrano, bez ikakva dogovora s partnerima, pa čak i bez najave. Ovim potezom, koji je samo jedan u nizu Vladinih odluka na štetu umirovljenika, još se jednom dokazuje potpuno odsustvo socijalne osjetljivosti – kaže Hrelja.

Tvrdi da Vlada istodobno s vrtoglavim tempom zaduživanja zemlje pronalazi brojne načine da umirovljenicima iz džepa izbije i posljednju kunu.

Ključne riječi

Komentara 48

1J
1japan
16:28 15.11.2010.

nema šuki više kome skidat sad se mora prebaciti u petu pa počet sebi i ostalim sabornjacima skidat kad i to više nebude bilo dosta onda nek uvede vladu nacionalnog spasa ali bez rikverc brzine.

Avatar Togzm
Togzm
17:37 15.11.2010.

lunar 2 je napisao/la: @@@@ GDJE sad ono svjetlo na kraju tunela ? Gdje su sad oni lažljivci sa jocom na čelu? ------------------------------------------------------------------- ne da ne vidi svjetlo na kraju tunela, nego se još ne vidi ni tunel

MV
Mato Vilac
18:14 15.11.2010.

Žao mi je ljudi koji su radili čitav radni vijek te stvarno profesionalno oboljelih i invalidih osoba ali u našoj zemlji mirovinu može imati i ima svatko.....Samo što promašaje ne plaća svatko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije