Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izdaci za crkvu

Vlada: Ugovori s Vatikanom nisu svetinja, no obveze ćemo poštivati

bozanic, milanovic
Jurica Galoić/Pixsell
14.02.2012.
u 12:55

Mnogi su se građani, nezadovoljni odlukom da izdaci od više stotina milijuna kuna godišnje za Crkvu ostanu netaknuti, obratili Vladi putem njezine stranice na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru

Nakon što je predstavljen prijedlog proračuna za 2012. godinu, mnogi su se građani, nezadovoljni odlukom da izdaci od više stotina milijuna kuna godišnje za Crkvu ostanu netaknuti, obratili Vladi putem njezine stranice na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru.

Dio građana smatra da su u kontekstu opće proračunske štednje državni izdaci za Katoličku crkvu također trebali biti smanjeni.

Vlada je putem svojih stranica ubrzo i odgovorila građanima:

– Pravna vrijednost međunarodnih ugovora nadilazi zakone svake države, pa tako i ugovor sa Svetom stolicom. Obveze moramo poštivati. Ugovori s Vatikanom nisu svetinja, no međunarodni ugovori su nadređeni nacionalnom zakonodavstvu. Namjeravamo poštivati sklopljene međunarodne ugovore. S druge strane, usmjereni smo i na transparentnost proračuna, odnosno jasnoću trošenja državnog novca – stoji u odgovoru.

 

Komentara 327

BA
Bart812
14:11 14.02.2012.

@Karla Svaka ti čast na komentaru!

OB
-obrisani-
16:19 14.02.2012.

jedva sam čekao da se makne ona banda lopova kradezeovska i navijao sam za sadašnju vlast. Od nove vlade ne očekujem NIŠTA jer su ulizice, osim prestanka pljačke i potvrde da su nesposobni! Ljudi su im dali otvorene ruke za rezove, dizanje poreza itd. Spremni smo na žrtvu, ali nova vlada nema MUDA niti ZNANJA rezati sa državne sise, neradnike, lažne branitelje, parazite i ostale. to su sada i dokazali! i dalje tvrdim da je i to bolje od bande lopovske koja je hvala bogu otišla nadam se zauvijek. nema nerviranja, uživam jer za 3 godine opet na vlast dolazi banda.

MO
mobee
14:11 14.02.2012.

Karla hoće reći da država nije sposobna pomagati siromašnima i održavati građevine osim ako joj to crkva ne radi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije