Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbor za medije

Vlada u Sabor uputila točke o kojima nije dala mišljenje

Vlada RH
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
03.02.2014.
u 14:45

– Očito je riječ o neusklađenosti Vlade i Sabora – komentirao je predsjednik odbora Branko Vukšić.

Odbor za medije izabrao je, a Sabor to još u petak mora potvrditi, Matu Radeljića za člana Nadzornog odbora HRT-a. Između ostalih kandidata njega je članovima odbora predložio HDZ, a podsjetimo, jedno vrijeme špekuliralo se da bi Radeljić mogao postati i glasnogovornik te stranke. Jedino je SDP-ov Ivan Račan ostao suzdržan pri izboru Radeljića, dok su njegovi ostali stranački kolege i drugi članovi odbora bili za.

Iako je Odbor trebao raspravljati o nizu izvješća o HRT-u – poslovanje HRT-a u 2012., izvješće Programskog vijeća za 2013. te izvješće o radu NO-a za 2012., to se nije dogodilo s obzirom na to da se utvrdilo kako Vlada, koja ih je uputila u saborsku proceduru, o njima nije dala svoja mišljenja.

Zanimljivo, s tim točkama sutra bi zasjedanje trebao početi i Hrvatski sabor, pa je pitanje kako prije nije primijećeno da Vlada nije dala svoje mišljenje o izvješćima.

– Očito je riječ o neusklađenosti Vlade i Sabora – komentirao je predsjednik odbora Branko Vukšić.

>>Radman: Nema gašenja dopisništava, to je restrukturiranje

Komentara 1

Avatar deziderij
deziderij
18:46 03.02.2014.

Što će saborskom kokošinjcu njihovo mišljenje, pa oni i tako (u)rade sve po svome. Kada je tko u tom kokošinjcu vidio njih više od desetak ? A ako ih se kojim slučajem i zatekne malo veći broj sve se svede na svađe, laprdanje i kretenske zaključke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije