Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovarski hdz

'Vlada treba pomoći sušom pogođenim slavonskim seljacima'

'Slavonija-Vinkovci-240809-Vukovarsko-srijemski zupan Bozo Galic foto:Goran Ferbezar/Vecernji list'
Goran Ferbežar/Arhiva VL
05.09.2012.
u 15:11

Pomoć je potrebna i krizom pogođenim drvoprerađivačima i građevinskom sektoru, tvrdi vukovarsko-srijemski župan Božo Galić

Nastavljaju se negativni gospodarski trendovi u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja je uz to pogođena i sušom pa je upitna sudbina mnogih poljoprivrednika, rekao je današnjoj konferenciji za novinare u sjedištu HDZ-a u Vinkovcima predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te pozvao Vladu i resorna ministarstva da pronađu sredstva i reagiraju s obzirom na sušom pogođene poljoprivrednike. Dodao je i da je pomoć potrebna i krizom pogođenim drvoprerađivačima i građevinskom sektoru.

– Samo javna poduzeća u našoj županiji, u najboljim gospodarskim godinama investirala su i 1,3 milijarde kuna, a ove će godine biti dobro ako investicije dosegnu 300 milijuna kuna – rekao je Galić dodajući da je u vinkovačkoj Spačvi održan sastanak Gospodarsko-socijalnog vijeća gdje je jučer okončana petodnevna obustava rada zbog neisplaćene plaće, i nakon analiziranja stanja zaključeno kako će od Vlade, ministarstava, Hrvatskih šuma, HBOR-a i drugih tražiti žurne mjere za prevladavanje teškog stanja u ovom najvećem hrvatskom drvoprerađivaču. Izvijestio je da se GSV zalaže za restrukturiranje tvrtke radi očuvanja 700 radnih mjesta i opstanka drvne industrije na ovom prostoru.

Galić se spomenuo i jučerašnji istup Damira Rimca, predsjednika vinkovačkog SDP-a i saborskog zastupnika, koji je pred novinarima ustvrdio da je iz tvrtke Vodoprivreda d.d. Vinkovci izvlačen novac za račun HDZ-a, da direktor provodi mobing, nezakonito otpušta radnike i upošljava te lažira financijska izvješća. Nije opovrgnuo da je Vodoprivreda "u poslovnim problemima" i "ako ima nezakonitosti, da institucije rade svoj posao", ali da probleme "nije potrebno izmišljati" i rušiti ugled tvrtki kada se bori za nove poslove.

Komentara 1

JA
james49
15:53 05.09.2012.

A tko u Hrvatskoj ne treba pomoć od Vlade? Koliko bi novaca ta Vlada još trebala namaknuti kroz poreze, pdv, trošarine i sve ostale namete, kako bi mogla pomoć onima koji to od nje zahtjevaju. I penzionerima trba povečati penziju da bi mogli KUPOVATI proizvode Hrvatskih poljoprivrednika a ne čekati kraj radnog vremena tržnica kako bi sa betona mogli sakupljati otpadke koje su trgovci bacili, ili kopati po kantama. I radnicima u brodogradilištima, i u željezari u Sisku, Kamenskom Jadrankamenu DIOKI-u, DINI i još tisučama drugih Vlada treba pomagati. Samo ne znam iz kojeg đepa treba izvaditi lovu da sve zadovolji. Da i rade ko potpuni volonteri, to je sića love. DAJTE SE PRIMITE POSLA I PRESTANITE JAFKATI JER JE OD TOGA NIKAKVA KOIST.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije