Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada: Tena Mišetić nije kontaktirana oko svjedočenja

Tvrde kako će se zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade odazvati pozivu ako ga dobije
02. lipnja 2020. u 18:18 1 komentara 1763 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

U istrazi u "aferi Vjetroelektrane" u svojstvu svjedoka bit će ispitani: ministrica poljoprivrede Marija Vučković, državni tajnik tog ministarstva Tugomir Majdak i zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade RH Tena Mišetić, doznala je jučer Hina iz izvora bliskim istrazi. 

AFERA VJETROELEKTRANE Svjedočit će ministrica, državni tajnik i premijerova suradnica: Spominju se u snimljenim razgovorima

Vlada se danas oglasila vezano uz navodno svjedočenje Tene Mišetić te naglasila kako ona "još nije kontaktirana od strane nadležnih institucija oko svjedočenja u vezi sa spomenutim slučajem, te da će se odazvati pozivu ako ga dobije".

- Tena Mišetić je zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade koja sukladno Uredbi o Uredu predsjednika Vlade Republike Hrvatske i Pravilniku o unutarnjem redu Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske koordinira rad Ureda i upravlja Službom za javne politike i potporu predsjedniku.

Propisi se upućuju u javno savjetovanje nakon što su usuglašeni od strane svih nadležnih resora, a u procesu usuglašavanja zakona i drugih akata koji se usvajaju na sjednici Vlade Republike Hrvatske, sudjeluje i Ured predsjednika Vlade kao i Ured za zakonodavstvo Vlade RH.

Iz navedenog razloga tajnici kabineta onih tijela koja su nositelji izrade pojedinog propisa kontaktiraju zamjenicu predstojnika Ureda ili savjetnike u Uredu isto kao što kontaktiraju i tajnike kabineta drugih ministarstva koja su uključena u postupak usuglašavanja propisa.

Naglašavamo da zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade još nije kontaktirana od strane nadležnih institucija oko svjedočenja u vezi sa spomenutim slučajem, te da će se odazvati pozivu ako ga dobije - stoji u priopćenju kojeg potpisuje Marko Milić, glasnogovornik Vlade.

VIDEO Istražitelji su nadzirali razgovore Josipe Rimac u vozilu: "Kada sve to prođe sigurno imaš svojih 500.000 kuna..."

Pogledajte fotografiju
U trgovini kupila gotov umak, a zbog onog što ju je dočekalo na tanjuru više nema apetit
Huawei
PROMO
Huawei Next Image: Inspirirajte svijet svojom fotografijom i osvojite vrijedne nagrade
  • tulipani:

    tena mišetić je kao i njena mama igrač njemačkog telekoma na plaći u hrvatskoj vladi.neće oni nju nikada zbuksat.tko bi to drugi zastupao interese njemačkog telekoma u hrvatskoj vladi kao ona.možda marija puh.........