Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijedlog prihvaćen

Vlada Splitu daruje parcelu na kojoj je Spaladium Arena

Spaladium arena (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
24.05.2012.
u 18:20

Na dijelu parcele površine tri hektara planira se gradnja velikog poslovnog tornja u kojem bi se smjestili djelatnici splitske uprave i komunalnih poduzeća

Vlada je voljna Gradu Splitu darovati cijelu građevinsku parcelu u Lori površine tri hektara na kojoj je Spaladium Arena, kao i neizgrađeni dio, oko 12 tisuća metara četvornih na kojem je planirana gradnja velikog poslovnog tornja.

– Zahvalan sam potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću te ministrima Branku Grčiću i Željku Jovanoviću – kazao nam je Jure Šundov, zamjenik splitskog gradonačelnika, ističući kako se pravo građenja pretvara u vlasništvo. A najvažnije je od svega, naglašava Šundov, što će Vlada i dalje plaćati ratu kredita za izgradnju dvorane u mjesečnom iznosu od 1,5 milijuna kuna. Tvrdi kako je to ohrabrujući korak koji gradu podno Marjana donosi značajan financijski resurs, iznimno vrijedno vlasništvo. Slijedi definiranje modela upravljanja dvoranom u novim okolnostima, a morat će se revidirati ugovor o javno-privatnom partnerstvu Grada, Vlade i konzorcija.

Radimir Čačić ocijenio je pametnim prijedlog Grada da se izgradi poslovni toranj u kojem bi se smjestili djelatnici splitske uprave i komunalnih poduzeća. Splitu je potrebna potpora Ministarstva pravosuđa za planirano preseljenje Općinskog i Upravnog suda u taj objekt. Glavni nositelj projekta novog poslovnog centra bio bi Grad.

Ključne riječi

Komentara 3

SP
Spajki
18:58 24.05.2012.

naravno da gradskim sluzbama treba novi neboder. ta nece valjda đabalebarit u nekakvim prastarim i skucenim zgradama. jos jedino ostaje pitanje fasade, oniks je totalno 2011. godina, trebaju nesto novo i bolje.

SP
Spajki
19:00 24.05.2012.

i bas sam se zacudio sto pise da je ratko podrzao gradnju nepotrebnih zgrada.... to uopce ne zvuci na njega.

MA
marko53
21:17 24.05.2012.

a ja mislio on daje nešto svoje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije