Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadrovske promjene

Vlada smijenila Roberta Jukića iz Hrvatske pošte

\'unu 06.10.2008. Zagreb,Jurisiceva 13,predsjednik uprave Hrvatska Posta Robert Jukic. Photo:Antonio Bronic/Vecernji list\'
Antonio Bronić/PIXSELL
05.04.2012.
u 13:22

Slavko Linić imenovan je predsjednikom uprave Fonda za naknadu oduzete imovine

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je prihvatila pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s pravnom stečevinom Europske unije, za I. kvartal 2012. godine. U prilogu vam dostavljamo materijal za ovu točku dnevnog reda.

Donesene su i odluke o kadrovskim promjenama od kojih je najzanimljivija ona o smjenama u Hrvatskoj pošti (HP).

Nadzornom odboru HP-a predložen je opoziv Roberta Jukića, dosadašnjeg predsjednika Uprave, te Nenada Puškara i Ranka Marinovića, dosadašnjih članova. Jukića će na mjestu predsjednika Uprave naslijediti Alen Premužak, a Željko Žarko i Ranko Marinović imenovani su članovima Uprave.

Slavko Linić imenovan je, sukladno Zakonu o Fondu za naknadu oduzete imovine, predsjednikom Upravnog odbora spomenutog Fonda, a Orsat Miljenić, Arsen Bauk, Tihomir Jakovina i Ivan Vrdoljak članovima.

Također je na osobni zahtjev razriješen privremeni direktor Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Zoran Komar, a Bojan Glavašević imenovan je novim privremenim direktorom, do imenovanja direktora spomenutog Fonda, na temelju provedenog postupka po javnom natječaju.

 

 

Komentara 44

DU
Deleted user
14:50 05.04.2012.

kao da je važno da li je jukić bio uspješan ili ne dovoljno je da neki \"zaslužni\" kukurikavac baci oko na to mjesto i stvar je gotova jukić je ionako \"njihov\", a mjesto primamljivo pobjednicima

DU
Deleted user
14:53 05.04.2012.

što se jukić uopće i trpa među \"managere\" tipa mršić ili koračević on može sebi pronaći posao i u bankama i u konzumu i takvima što će mu ta politička bagra uopće

OG
Oger
14:30 05.04.2012.

Nije mi stvarno jasno. Jos 30.3. pise VL da se suprotno zahtjevima Komadine Linic i Milanovic protive smjeni Jukica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije