Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vlada se hvali da zabranom rada nedjeljom štiti radnike. A što će biti nakon izbora?

trgovina
Pixabay
06.03.2023. u 12:09

Vlada ništa nije naučila iz prijašnjih pokušaja zabrane rada nedjeljom koji su redovno padali na Ustavnom sudu. Opet populizam pred izbore. Također nakaradno je da izmijenjeni zakon stupa na snagu u jeku turističke sezone

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
17:57 08.03.2023.

Pekari su izjavili povod ubacivanja njihove branše u zabranu rada da je njima nedjelja drugi dan po prometu, nakon subote. Taj podatak nije izašao kada je ministarstvo kojeg vodi Filipović radilo "analizu". A Plenković, opet po tko zna koji put, se zapetljao na temelju neistinih podataka o prometu. Što će mu ministarstva kada nije važno da li su podaci istiniti, odnosno da li uopće postoje. Nema više u nedjelju toplog kruha i peciva za djecu, niti bureka za radnike koji su proveli noć na poslu. Ove zabrane su stvarno nepotrebne, a Hrvatska razvija turizam. Mnoge turiste će ovog ljeta dočekati zatvorena vrata pekarnica, uništava se i slika naših gradova. Nepotrebna pustoš na ulicama i tek poneki roditelj koji uznemireno traži gdje nabaviti toplo pecivo. I redom psuje u sebi onog tko je zabranio otvaranje pekarnica.

DU
Deleted user
14:08 07.03.2023.

Prijedlog za novinare sklone istraživačkom novinarstvu: napravite popis svih registriranih zanimanja u Republici Hrvatskoj i podijelite ga u dva stupca. U jednom zanimanja koja svoj posao odrađuju od ponedjeljka do petka s radnim vremenom od 7 do 15 (to su najprije oni koji rade u državnim institucijama i "firmama" i nikad ne rade subotom i spajaju blagdane i vikende), a u drugom stupcu sva zanimanja koja moraju raditi 24/7: liječnici, medic. sestre, policajci, vatrogasci, vlasnici OPGova i njihovi radnici, neki obrtnici itd, naravno i trgovci. Nekako mi se čini na prvu da bi zanimanja 24/7 prevagnula, a da trgovci ne bi bili najbrojniji među tim zanimanjima. A svi pletu samo o zabrani rada trgovina. KRIVO! Ne bi bilo nikakvih problema kad bi poslodavci plaćali prekovremene, radne subote i nedjelje, blagdane... sve po zakonu. Ali to bi onda vrlo vjerojatno smanjilo profit sponzorima političara i političkih stranaka, pa je bolje donjeti konfuzne propise u kojima bi "znalci" mogli voziti slalom.

FA
fakin2012
18:40 06.03.2023.

Već 5 godina nema dovoljno tadnika u trgovini za rad od pon do pet, a gdje tek za rad nedjeljom. A poslodavci prijete otkazima. Ako je viška radnika, zašto onda zapošljavaju filipince? Jedan radnik u trgovini radi kao blagajnik, pekar,r, mesar i salamorezac, trgovac, čistač, a sad još treba znat i engleski, da komunicira s filipincima i sve za minimalac. Bravo trgovci i poslodavci, poduzetnici!,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije