Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE SLUŽBENO NAJAVIO

Vlada reagirala: Vučiću nije dozvoljen posjet Jasenovcu iz dva razloga

Zagreb: Andrej Plenkovi? susreo se s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vu?i?em
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
17.07.2022.
u 11:53

Iz Vlade ističu kako Hrvatskoj  nije u interesu i da nema namjeru zaoštravati tenzije sa Srbijom

Hrvatska je odluku o nedozvoljavanju dolaska predsjednika Srbije Aleksandra u Hrvatsku, u privatni posjet Jasenovcu i Pakracu, donijela principijelno, iz dva razloga.

Prvi je taj što su hrvatske vlasti iz neslužbenih izvora dobile  informaciju o namjeri dolaska Vučića, odnosno hrvatska strana nije službenim putem informirana o namjeri mogućeg posjeta, što drže neprihvatljivim i u suprotnosti s diplomatskom praksom.

Potom, posjet visokog predstavnika strane države Spomen području Jasenovac ne može biti privatnog karaktera. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je u proteklim danima informiralo o tome veleposlanstvo Srbije u Hrvatskoj.

Iz Vlade ističu kako Hrvatskoj  nije u interesu i da nema namjeru zaoštravati tenzije sa Srbijom, a da se u Hrvatskoj radi i da je hrvatska politika orijentirana na suprotno pokazuje i to da su postignuti pomaci u odnosu sa Srbima, što je vidljivo je i iz političkog života, sudjelovanja predstavnika srpske manjine u Vladi te potezima koji jačaju povjerenje i suživot.

>> VIDEO Inflacija i u lipnju nastavila ubrzavati! Premašila 12 posto na godišnjoj razini

Ključne riječi

Komentara 84

Avatar istovari
istovari
12:17 17.07.2022.

Htio se samo ispričati zbog Vukovara, Bučja, Kijeva, Laslova, Škabrnje...a naši krivo sve shvatili.

ZA
zagabria7
12:11 17.07.2022.

Puna podrška vladi na tom potezu. Dosta je bilo mirnog promatranja srbijanskih provokacija

DU
Deleted user
12:06 17.07.2022.

Američki povjesničari jasno potvrdili da je prva država u drugom svijetskom ratu koja je bila očišćena od Izraelaca bila srbija o tome se nikada ne govori a potvrđeno neovisnim istraživanjem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije