Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Plenković: Drago mi je što se predsjednica vratila iz SAD-a, obavijestila me o glavnim naglascima

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.01.2017.
u 10:44

Zračna luka Dubrovnik zadužit će se kod Europske investicijske banke radi financiranja projekta ''Razvoj zračne luke Dubrovnik'', koji je vrijedan oko 246 milijuna eura.

Vlada je na otvorenom dijelu današnje sjednice raspravljala o Zakonu o autorskom pravu, Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, akcijskom planu protiv pranja novca i financiranja terorizma, financiranju projekta 'Razvoj zračne luke Dubrovnik'...

Na početku sjednice premijer Andrej Plenković najavio je da će 15. siječnja dan međunarodnog priznanja Hrvatske biti obilježen koncertom u dvorani Lisinski, u Saboru i na drugim lokacijama. Kazao je i kako mu je drago što se predsjednica vratila s putovanja u SAD. 

– Čuli smo se jučer, obavijestila me o glavnim naglascima – kazao je Plenković.

Potom je ministar obrazovanja Pavo Barišić objasnio izmjene i dopune Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima (EU). Zakonom se ispunjavaju obveze direktive 2014/26 o ostvarivanju autorskih prava, naveo je, koji se tiču i korištenja glazbenih djela na internetu.

Barišić je predstavio i izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, koje se odnose na pravilnik sukladno kojem se utvrđuje ostvaruje li učenik pravo na stručnog komunikacijskog posrednika, odnosno pomoćnika u nastavi. Ravnatelji srednjih i osnovnih škola više neće morati imati licencu za ravnatelja, ali ostaje potreba utvrđivanja licence za rad u obrazovnim ustanovama.

Vlada je razmotrila i prijedlog akcijskog plana, koji čini 21 mjera za smanjenje identificiranih rizika od pranja novca i financiranja terorizma u Hrvatskoj. Tijela koja će ga provoditi jesu Ured za sprječavanje pranja novca, Porezna uprava, DORH, ministarstva pravosuđa i financija te druga tijela dok će Ministarstvo financija upućivati Vladi godišnja izvješća o njegovoj provedbi. Ministar Zdravko Marić nadodao je kako za provedbu neće biti potrebna dodatna sredstva iz proračuna.

Ministar prometa Oleg Butković komentirao je prijedlog o davanju suglasnosti Zračnoj luci Dubrovnik za zaduženje kod Europske investicijske banke radi financiranja projekta "Razvoj zračne luke Dubrovnik", koji je vrijedan oko 246 milijuna eura.

– Sredstvima Europske unije osigurano je 158 milijuna eura, a Zračna luka obvezna je priskrbiti ostala sredstva. Iz vlastitih sredstava osigurat će 55 milijuna, a od Europske investicijske banke i HBOR-a dobit će kredit vrijedan 32 milijuna eura koji će se podići na 15 godina po fiksnoj kamatnoj stopi, naglasio je Butković.

>>Barišićeva sudbina u rukama je Plenkovića: 'Neutemeljeno me se napada'. Jovanović: Barišić je sramota

Komentara 18

KL
kliker24
11:16 12.01.2017.

Neka pati koga smeta...haha , muka vas je crveni kaj su oboje pametni, kulutrni i sposobni ...

Avatar comparator
comparator
11:23 12.01.2017.

Preslabe reforme gotovo pro forme i izbjegavanja tema kao što je lustracija pa HDZ postaje stranka u koju se je trebao transformirati SKH i SKJ. Takvu Hrvatsku nismo željeli i nitko ju ne želi osim komunistički tajkuni koji glume kapitalizamm a ova vlada je njihov proizvod .

Avatar Bruno
Bruno
16:43 12.01.2017.

Predsjednica je objavila putovanje u USA 28.12 . 2016 sluzbenoj stranici, problem je objava na latinici pa vrli oportunisti nisu znali orocitati .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije