Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada prihvatila zakon po kojem će udžbenici vrijediti četiri godine

- Prema mojim su se informacijama svake godine mijenjali i zemljopisni atlasi, a svijet se baš tako ne mijenja - primijetila je premijerka Jadranka Kosor.
04. veljače 2010. u 14:59 17 komentara 212 prikaza
ministar
Foto: Mišo Lišanin

Vlada je danas prihvatila Zakon o udžbenicima za osnovnu i srednju školu prema kojem će udžbenici vrijediti četiri godine, odnosno neće se mijenjati svake školske godine kao dosad.

Po kojim će udžbenicima školarci učiti, kako je objasnio ministar obrazovanja Radovan Fuchs, birat će se na razini školskog aktiva čime će se spriječiti da paralelni razredi iz jednakih predmeta imaju sasvim različite udžbenike.

Također, bit će potrebna i suglasnost roditeljskog vijeća. Ne budu li roditeljsko vijeće i školski aktiv imali jednak stav o tome po kojim će se udžbenicima raditi, tada će se prikloniti onima koji su zastupljeni u većini škola u određenoj županiji. Ovim će se zakonom definirati i udžbenički standard koji propisuje tehničke karakteristike udžbenika, odnosno kvalitetu tiska i papira, ali i maksimalnu cijenu školskih knjiga. Prihvaćenim se zakonom zabranjuju donacije nakladnika školama.

- Prema mojim su se informacijama svake godine mijenjali i zemljopisni atlasi, a svijet se baš tako ne mijenja - primijetila je premijerka Jadranka Kosor.

ITALIJA
Jeziva snimka obišla svijet: Medvjed se šuljao iza dječaka, 12-godišnjak ga nadmudrio
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • -obrisani-:

    Hvala ti dragi Bože, konačno neke svijetle vijesti, za nas kojim je početak svake školske godine nova noćna mora, osim ako mi po ustaljenoj praksi ne okrenemo nešto....

  • sudac:

    hvalevrjedni potezi vlade

  • sudac:

    svaka cast, dobar potez