Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
po hitnom postupku

Vlada predlaže promjenu općeg poreznog zakona

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.02.2015.
u 07:00

Nove odredbe daju otvorene rukeporeznoj adminsitraciji da se nagode oko plaćanja poreza

Vlada po hitnom postupku predlaže promjenu općeg poreznog zakona, a uz usklađivanje s europskim pravilima, nove odredbe daju otvorene rukeporeznoj adminsitraciji da se nagode oko plaćanja poreza.

Jedna je mogućnost da se dug plati na rate do 24 mjeseca, a druga da se država i obveznike nagode oko plaćanja novoutvrđenih obaveze tako da se obveznik odrekne prava na žalbu i prigovor, a država kamata i kazni. Također porezni obveznici mogu biti pozvani na ispravak porezne prijave, i tako izbjegnu dodatne troškove ako u propisanom roku otklone nedostatke. Porezna uprava dobiva veća diskrecijska prava kod naplate poreza, a uvodi se i institut obvezujućeg poreznog mišljenja.

>>Karamarko o Vladi: Bombaškim akcijama pokušavaju priskrbiti političke poene

>>'Svatko treba proganjati svoje zločince, želim čiste račune'
 

Komentara 16

DU
Deleted user
07:31 11.02.2015.

Na jednoj strani se guli koža s leđa malih obrtnika, kojima radnje zatvaraju zbog 3 kn viška u blagajni ili pak zbog 1 kugle sladoleda bez računa. Mnogi odustali od malog poduzetništva ili obrtništva baš zbog drakonskih porezničkih mjera. Na drugoj strani će se velikodušno opraštati dugovi i nagoditi se poreznici, po slobodnom sudačkom uvjerenju, kako glasi nogometna fraza. A gdje toga ima? Recimo slučaj kojeg osobno znam - poreznik na šalteru odbrusio obvezniku da ima 4,10 kn dugovanja i da izvoli podmiriti, a dug je nastao zbog online plaćanja jer je plaćeno nakon 20 h - iako je kronološki bio još taj datum, ne važi za online pa je realizirano idućeg dana. I onda se taj isti obveznik zapita odmah u duši - ček,ček malo, mene bezobrazno proziva zbog par kn, a kako su pojedinci i poduzeća nagomilali na stotine tisuće kn dugova ili čak milijunske iznose, ako su poreznici tako revni!? Nešto je trulo u državi Danskoj!

GO
Gomila
08:21 11.02.2015.

Bilo bi bolje da promjenite magarca

HR
H.R.T.99
09:31 11.02.2015.

Po hitnom postupku vlada odlučila dati otkaz sama sebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije