Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Vlada predala ovlasti Berošu: Od sada ministar potpisuje narudžbe o kupnji cjepiva

Financijska sredstva osiguravaju se Financijskim planom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje
08. ožujka 2021. u 21:27 5 komentara 956 prikaza
Zagreb: Sjednica Vlade RH održana je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Vlada RH na telefonskoj sjednici u ponedjeljak je donijela zaključak kojim je ovlastila ministra zdravstva za potpisivanje narudžbe za kupnju cjepiva farmaceutske tvrtke Pfizer Inc./BioNTech.

Dubrovnik: Počelo cijepljenje prioritetnih skupina u Gospinom polju CENTAR ZA KONTROLU I PREVENCIJU BOLESTI Cjepivo sprječava obolijevanje, ali ne i zarazu: Američki CDC objavio preporuke za cijepljene

Zaključak je donesen u vezi sa "Sporazumom o kupnji za daljnji razvoj, proizvodnju, mogućnosti kupnje i opskrbu uspješnog COVID-19 cjepiva za države članice Europske unije, između Pfizer Inc./BioNTech Manufacturing GmbH i Europske komisije", stoji u Vladinom priopćenju.

Radi sprječavanja i suzbijanja epidemije bolesti covid-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, sporazum o kupnji Pfizer Inc./BioNTech Manufacturing GmbH i Europska komisija potpisale su 17. veljače 2021.

Prvim Moderninim cjepivom u Hrvatskoj cijepili se ljudi u Sisačko-moslavačkoj županiji Potrebna promjena pristupa Upozorenje stručnjaka: Pandemija neće završiti za još 7 godina i to zbog jednog razloga

Financijska sredstva osiguravaju se Financijskim planom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Europska komisija, koja je, u ime država članica sudionica, do sada zaključila šest sporazuma o prethodnoj kupnji cjepiva, dogovorila je osnovu za ugovorni okvir za kupnju 200 milijuna opcionalnih doza cjepiva Pfizer Inc./BioNTech Manufacturing GmbH.

Zagreb: Alemka Markotić potvrdila da je cijepljena i njena majka, viškom cjepiva DOBRI REZULTATI CIJEPLJENJA DOSAD Markotić: Ubrzo nam stiže cjepivo koje se daje u jednoj dozi

Sukladno Sporazumu o kupnji države članice sudionice obvezne su u roku od deset radnih dana od dana dostave obavijesti Europske komisije Pfizeru Inc./BioNTech Manufacturing GmbH o raspodjeli doza između država članica sudionica, dostaviti potpisani obrazac narudžbe od ovlaštene osobe države članice sudionice, stoji u obrazloženju.

Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja