Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada osudila paljenje lutke istospolnog para: To nije tradicionalno, ni zabavno

Vlada je u ponedjeljak osudila spaljivanje "krnje" u Imotskom u liku lutaka koje predstavljaju istospolni par s djetetom, poručivši da nije karnavelaski duh i satira kad se "sudi" predstavnicima manjina u hrvatskom društvu, niti je to tradicionalno i zabavno, niti u duhu hrvatskih i europskih vrijednosti
24. veljače 2020. u 16:03 43 komentara 1490 prikaza
karneval u Imotskom
Foto: Screenshot BOŠKO ĆOSIĆ photography
Pogledajte galeriju 1/5

"Tradicionalno spaljivanje karnevalske 'krnje' obično se sastojalo u svojevrsnoj duhovitoj i podrugljivoj kritici raznim događanjima u hrvatskom društvu.

Imotski IMOTSKI I dalje se rugaju: Na mjestu spaljene lutke gej para ostavili svijeće i cvijeće

Takav karnevalski duh može ostati u okvirima satire kad se 'sudi' onima koji su na poziciji vlasti, poput predsjednika države, predsjednika Vlade ili gradonačelnika i drugih političara, a nipošto ne onima koji su predstavnici različitih manjina u hrvatskom društvu. To nije tradicionalno, ni zabavno, niti je u duhu hrvatskih i europskih vrijednosti. Stoga taj čin osuđujemo", poručuju iz Vlade.

Gordan Jandroković NE VOLI TAJ OBIČAJ Jandroković o imotskim maškarama: Uvažavam tradiciju, ali granice se trebaju znati

Naš pristup je da se odupiremo svakoj vrsti govora mržnje i agresije - političke, ideološke, verbalne i fizičke, kao i svakom činu koji vrijeđa osjećaje hrvatskog naroda i pridonosi podjelama u društvu, dodaju iz Banskih dvora u odgovoru koji je na Hinin upit poslao glasnogovornik Vlade Marko Milić.

karneval u Imotskom
1 / 7
karneval u Imotskom
Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • Somelier:

    Kako uopće to komentirati a da ne budeš blokiran. Meni osobno smeta ovo odvajanje tko može biti "spaljivan " a tko ne. Dolazim iz krajeva gdje se za fašink možeš iz svakoga izrugivati. Ako Gay hoće biti jednak sa drugima ... prikaži još! onda mu nesmije smetati ovaj postupak. Greška je što se tu odmah upliće precednik onda se od toga pravi problem i "slučaj".

  • Jania:

    Hahahaha.... Plenković će odlučiti što je zabavno i što je karnevalaska tradicija u Hrvatskoj. Nevjerojatan tip.

  • pax5:

    Kada će netko zaštititi hrvatski narod!!!!