Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMOTSKE MAŠKARE

Vlada osudila paljenje lutke istospolnog para: To nije tradicionalno, ni zabavno

karneval u Imotskom
Foto: Screenshot BOŠKO ĆOSIĆ photography
1/5
24.02.2020.
u 16:03

Vlada je u ponedjeljak osudila spaljivanje "krnje" u Imotskom u liku lutaka koje predstavljaju istospolni par s djetetom, poručivši da nije karnavelaski duh i satira kad se "sudi" predstavnicima manjina u hrvatskom društvu, niti je to tradicionalno i zabavno, niti u duhu hrvatskih i europskih vrijednosti

"Tradicionalno spaljivanje karnevalske 'krnje' obično se sastojalo u svojevrsnoj duhovitoj i podrugljivoj kritici raznim događanjima u hrvatskom društvu.

Takav karnevalski duh može ostati u okvirima satire kad se 'sudi' onima koji su na poziciji vlasti, poput predsjednika države, predsjednika Vlade ili gradonačelnika i drugih političara, a nipošto ne onima koji su predstavnici različitih manjina u hrvatskom društvu. To nije tradicionalno, ni zabavno, niti je u duhu hrvatskih i europskih vrijednosti. Stoga taj čin osuđujemo", poručuju iz Vlade.

Naš pristup je da se odupiremo svakoj vrsti govora mržnje i agresije - političke, ideološke, verbalne i fizičke, kao i svakom činu koji vrijeđa osjećaje hrvatskog naroda i pridonosi podjelama u društvu, dodaju iz Banskih dvora u odgovoru koji je na Hinin upit poslao glasnogovornik Vlade Marko Milić.

karneval u Imotskom
1/7
Ključne riječi

Komentara 42

SO
Somelier
16:23 24.02.2020.

Kako uopće to komentirati a da ne budeš blokiran. Meni osobno smeta ovo odvajanje tko može biti "spaljivan " a tko ne. Dolazim iz krajeva gdje se za fašink možeš iz svakoga izrugivati. Ako Gay hoće biti jednak sa drugima onda mu nesmije smetati ovaj postupak. Greška je što se tu odmah upliće precednik onda se od toga pravi problem i "slučaj".

JA
Jania
16:16 24.02.2020.

Hahahaha.... Plenković će odlučiti što je zabavno i što je karnevalaska tradicija u Hrvatskoj. Nevjerojatan tip.

PA
pax5
16:24 24.02.2020.

Kada će netko zaštititi hrvatski narod!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije