Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Gugo:
Povratak na članak

Vlada oprašta glavnicu duga, ali ne i kamate

Koordinator udruge “Blokirani” tvrdi da Vlada mjerom o jednokratnom oprostu dugova socijalno ugroženim građanima samo pokušava “popeglati” svoj imidž

Komentari 15

Avatar Neron
Neron
09:19 16.01.2015.

Ako je to tako, onda je Vlada učinila uslugu krupnom kapitalu.

VL
MA
majusko
08:38 16.01.2015.

Dobro onda ti nemoj uzeti tih 20000 kn i sve rijeseno.

VL
TM
trade_mark
08:46 16.01.2015.

udruga koja okuplja ljude s dugovima nema podatke o strukturi dugova svojih članova? pa... čime se vi onda bavite? brojanjem jaja? to je kao da imaš razred djece, a ne znaš tko su ta djeca, odakle dolaze i kako se zovu. kako uopće nastupate uime svojih članova ako ne znate ništa o njima?? država je apsurdna, ali očito ni društvo nije ništa bolje.

VL
HR
H.R.T.99
11:24 16.01.2015.

Na pitanje dali slijedi blokada zbog duga od 1.500 kuna Gda Opacic je ogovorila negativno (TV snimka). Udruga Blokirani tvrdi suprotno. Netko očito ne govori istinu!

VL
TH
than
09:23 16.01.2015.

Vlada ne oprasta nista. Vec oprasta u ime poreznih obveznika. Dakle, oprastaju porezni obveznici koji ce sve to platiti, jer da bi negdje dao, negdje moras uzeti.

VL
SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
10:32 16.01.2015.

Naravno da je i to prevara kao i sve drugo što god je komunistička partija dotakla: prevara , idaja, krađa, uvreda, nasilje to su karakteristika Sotone...................... ....................................Crveni pentagram (crvena petokraka) - Znak Sotone i Pakla

VL
DU
Deleted user
11:16 16.01.2015.

"– Blokirani su načelno protiv opraštanja dugova. Mi samo tražimo da se ljudima omogući dostojanstveno otplaćivanje njihovih dugova – reče Gugo." Svaka čast na ovakvom stavu i potpuno se slažem s vama da potez vlade nije pravi i uopće ne rješava problem. Ljudima koji su ostali bez posla treba omogućiti da se zaposle barem na nekim javnim radovima i tako dobiju mogućnost otplate,a onima koji nemaju dovoljno visoka primanja omogućiti da im se privremeno zamrzne dug i kamate kako bi imali priliku otplatiti s počekom ili u manjim ratama koje bi bile primjerenije njihovim primanjima. Ove mjere koje je vlada sprovela samo će se obiti o glavu drugima a mnogim dužnicima ionako neće pomoći, da ne govorimo o tome kako ima onih kod kojih je kamata veća od glavnice.

VL
Avatar guten_tag
guten_tag
09:46 16.01.2015.

kad malo bolje se upustiš u analizu ovog stanja dođe se do zastrašujućih podataka.posao je odrađen u predstečajnim nagodbama gdje je odabranima obrisano, kao da ga nikad nije bilo, milijarde kn duga kamata itd. "ovršna mafija" se bogati na sirotinji. za jednu rtv pretplatu ili neplaćeno parkiranje ili neki drugi sitni račun do 100 kn oni strpaju u džep 1000 kn i tako pljačkaju najsiromašnije, s najmanjim primanjima i onima koji se nisu u stanju boriti pravnim sredstvima da ospore često zastarjele račune. svaka radnja tim ljudima natovari dodatni trošak u tisućama kn. e sad uvijek možete naći tisuću ljudi siromašnih, koji imaju mala primanja ispod 2000 kn koji su bacili račun i odjednom ovrha od prije 7,8, 10 godina. ne poštuje se zakon o poštivanju dostojanstva ovršenika jer se na prepad blokira račun i s njega skine sav novac ako ga ima a onda čeka dok god se ne naplate. jedini koji imaju širok osmijeh su utjerivači dugova, jedino ne lome ruke i noge. na dug 30-ak milijardi kn blokiranima građanima svaki dan "sjedne" kamate 10-tak milijuna kn što je na godišnjem nivou cca 350 milijuna kn novog duga. ni orao ni kopao lovica curi i računi se podebljavaju. besramno pljačkaju građane a na zateznoj kamati je "zarada" koju ne možeš imati ni jednim legalnim poslom.

VL
VK
valentino.kapic2
08:08 16.01.2015.

Ja imam formulu da ce ljudima biti jos gore nakon ovoga poteza. Naime ako meni drzava rijesi glavnicu cjelokupnog duga i ostane mi platit kamatu cca 1000kn koju ne mogu platit upravo zato sto sam i dalje bez posla odblokadom ce mi samo pristizat jos racuna i obveza i uz njih ce teci pripadajuca kamata tako da gradjaninu kojem se oprosti 20 000kn vec za istu situaciju iduci mjesec bit ce duzan za nekoliko tisuca kuna vise zbog kamate starog duga i predstojeceg kojeg ocigledno ne mogu placat jer i dalje ne radim. Ovo sto drzava radi je apsurd

VL
KO
Kora
11:20 16.01.2015.

Pa, onda to zaista nije oprost! Jer, glavnica je manji djelić duga. Npr. meni je dug od 70 kn stajao 1600 kn! Znači: čak 1 530 kn je išlo na kamate i javnobilježničke troškove!

VL
Avatar Pravi Hrvat
Pravi Hrvat
09:00 16.01.2015.

Vlada oprašta glavnicu duga, ali ne i kamate jer domoljubnih 200 bogatih balkanskih familija mora od nečega živjeti kao svoji u svom luksuzu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.