Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naftni derivati

Vlada objavila nove cijene goriva: Dizel znatno jeftiniji, a benzin malo skuplji

Od ponoći niže cijene goriva na benzinskim postajama
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
19.09.2022.
u 15:07

Ministar gospodarstva Davor Filipović rekao je da je vlada odlučila donijeti novu uredbu o cijenama goriva danas, a ne za tjedan dana kako je bilo radnije predviđeno, jer je dizel na mediteranskom tržištu u petak pojeftinio.

Osnovni dizel od sutra će se prodavati za 12,29 kuna, a benzin za 10,58 kuna po litri, odlučila je danas vlada, koja je usvojila novu uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Dizel će tako u odnosu na sadašnju cijenu biti jeftiniji za 59 lipa po litri, a benzin skuplji za jednu lipu. Plavi dizel prodavat će se i dalje po 8,49 kuna po litri.

Ministar gospodarstva Davor Filipović rekao je da je vlada odlučila donijeti novu uredbu o cijenama goriva danas, a ne za tjedan dana kako je bilo radnije predviđeno, jer je dizel na mediteranskom tržištu u petak pojeftinio.

- Radimo ovo kako bi izašli u susret našim građanima i gospodarstvenicima - kazao je Filipović.

Po njegovim riječima, da nema vladinih intervencija dizel bi bio skuplji za 1,98 kuna, a benzin za 1,94 kune po litri, a građani bi prosječni spremnik od 50 litara benzina plaćali 97 kuna više, a dizela 99 kuna.

Video - Ove bi stvari svako kućanstvo trebalo imati za slučaj nestanka struje, vode i goriva

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar mofo
mofo
15:25 19.09.2022.

Jedan tjedan malo sluplje, drugi tjedan malo jeftinije, ustvari se vozimo uvijek na istoj cijeni koja je i tako pre pre skupa...

PV
prcko.vita
15:51 19.09.2022.

Zamislite da se jedan ozbiljan državnik svaki tjedan bavi oko toga koliko će koštati litra benzina, na primjer, možete li zamislit Orbana da svaki tjedan oglašava cijene benzina, naravno da ne, ozbiljan političar, zamrznuo cijene još u veljači na 8 8 kuna za litru benzina ili dizela, i kraj, nema potrebe da gubi vrijeme svaki tjedan na takve sitnice. Naša sramota i tuga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije