Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI SABOR

Vlada nije odgovorila na stotinjak zastupničkih pitanja

Mirela Holy
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.09.2015.
u 12:20

Neodgovaranje na pitanja predstavlja nepoštivanje građana koji su izabrali zastupnike u Sabor, tvrdi Mirela Holy

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy prigovorila je danas da će zastupnici, a time i građani, ostati uskraćeni za odgovore na stotinjak zastupničkih pitanja. Iako je to dužna napraviti, Vlada odgovore još nije poslala, a teško da ih i poslati s obzirom da je Sabor na samom kraju mandata.

- Neodgovaranje na pitanja predstavlja nepoštivanje građana koji su izabrali zastupnike u Sabor. Vlada mi duguje odgovore na 15 pitanja, a jedno od njih sam postavila još lani u ožujku – kazala je Holy nakon stanke koju je zatražila. Među neodgovorenim pitanjima nalaze se ona oko ugovora Ministarstva gospodarstva i tvrtke Spectrum koja provodi seizmička istraživanja mora, zatim Petrokemije, Brodosplita, Hrvatskog državnog arhiva, Zakona o psima pomagačima, Pravilnika o pirolizi, neizgradnja kanalizacije u Veloj Luki.

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko odgovorio joj je kako je iz Sabora urgirano nekoliko puta da se na pitanja odgovara.

- Ta obveza Vladi ostaje jer zastupnički mandat traje do konstituiranja novog Sabora pa se nadam da će Vlada i ministarstva do tada odgovoriti – objasnio je Leko.

I nezavisni Damir Kajin požalio se da nije dobio odgovor na pitanje o malom ribolovu.

>> Glasovanje u Saboru ugrozilo vaučere za struju?

Komentara 5

NJ
njoj
12:29 23.09.2015.

Ažurnost, odgovornost i bahatost na zavidnom nivou!

Avatar nekakav
nekakav
12:33 23.09.2015.

nisu znali odgovore, što se čudite. ako nečeg nema zapisanog u planu 21, to nije moguće riješiti, a kamoli dati objašnjenje. još jednom, ova vlada je na vlast došla na krilima Plana 21, a otići će kao tropa (oni kojiji igraju ajnc znaju sve...)

DU
Deleted user
13:22 23.09.2015.

Ovo će im u predizbornoj kampanji biti još jedan adut, nismo stigli odgovorit na pitanja, dajte nam još jedan mandat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije