Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Narod odlučuje:
Povratak na članak

'Vlada ni nakon mjesec i pol dana nije donijela odluku i prebrojavanju potpisa'

Vlada namjerno odugovlači proces prebrojavanja i provjera vjerodostojnosti potpisa, kaže Jelena Teklić

Komentari 21

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
19:24 27.07.2018.

Dzaba ste sarali, haha

VL
NE
nevjerujženikojalaže
16:04 27.07.2018.

hdz&sdp i nj. sateliti se očito gnušaju referenduma, volje naroda. novac naroda pak' neizmjerno obožavaju.

VL
Avatar prahrvat
prahrvat
17:34 27.07.2018.

ljeto je. nemojte nas opet piliti s instanbulskom.

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
16:45 27.07.2018.

Vlada ima korisanog posla, antidrzavne izborne zakone odbacit ce ustavni sud, nema referenduma. Imate li vi pametnijih stvari za pisati ovi nisu vrijedni "papira:))

VL
RI
rightside
17:57 27.07.2018.

plenkovic ne zeli nikakve referendume, uostalom to je i naglasio svojim ministrima,,bar ne dok ne ode na rad u ek..))) poslije moze bit sta god,, no sad,tj zasad ne,,

VL
DU
Deleted user
16:23 27.07.2018.

Zabrinjavajuća drskost. Volja hrvatskog naroda se mora poštivati! Dakle ovdje se radi o svetinji demokratskog društva; Izravnoj demokraciji. Ne postoji veći niti važniji oblik odlučivanja od referenduma. To nije ni sabor ni predsjednik ni vlada ni ustavni sud. Pokušaj biloo kakvog manipuliranja ili onemogućavanja tog vrhovnog instituta predstavlja pokušaj suspendiranja demokracije. To nije dozvoljeno nikome niti jednoj domaćoj niti međunarodnoj instituciji ili osobi jer je to po defaultu - Nelegitimno a samim time izrazito opasno.

VL
Avatar Mi sami
Mi sami
20:18 27.07.2018.

HDZ najveća prevara u povijesti Hrvata

VL
AM
AMD------------------------
16:52 27.07.2018.

hrvatska jos nije imala vladu,kojoj je hrvatska drzava i narod na 1.mjestu. sdp je neka skupina jugovica sa staljinistickim odlikama,hns nema 0.5 biraca a odlucuje-e sada sto je plenkovic nego stafetar dana gadosti ?!

VL
DU
Deleted user
17:10 27.07.2018.

A što ste mislili? Nije vam to harambaša Milanović, nego podmukli Plenković.

VL
DU
Deleted user
17:11 27.07.2018.

Jesenti milu bigulicu, naša moderna, napredna, tolerantna, empatična i uključiva Vlada ni u kojem slučaju ne smije dopustiti raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava jerbo bi onda likovi i naslađivali se svi natražnjaci, zatucanci, zadrti ognjištari, populiasti i klerikalci ove zemlje, dakle notorni marginalci svih boja i nijansi. A što je najgore, posao bi mogli izgubiti "naši" provjereni kadrovi, a mnogi civilni udrugari naći se na suhom, Bilo bi to ravno najvećoj katastrofi. Zato sve poštene i zdrave snage na okup i u akciju!

VL
Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
16:17 27.07.2018.

Kako se zove zatiranje demokracije - totalitarizam? Što drugo reći nego ovakvo podlo zanemarivanje volje građana

VL
DH
dalibor.hren
19:07 27.07.2018.

Gospodo draga, tu je sve jasno: najbolja prijeteljica mi je fotelja!

VL
DU
Deleted user
08:55 28.07.2018.

Vlada nema ni jedan zakonski rok u kojem bi ona "morala" ono što markićka i njezini podrepaši misle da mora. Pozivaju se nanekakve preporuke i pokušaju u javnosti stvoriti dojam da se radi o obvezama. Ali nije tako. Na djelomično kriminalan način su se prikupljali popisi, meni su poznati ljudi koji su stavljani pod pritisak, koji su lagani i manipulirani da bi potpisali. Udruga ima na raspolaganju na stotine tisuća IOB građana i neki od njih su iskorišćeni bez da su građani za to znali. Iz tih razloga jei te kako potrebno prekontrolirati svaki, ali baš svaki poptipis. A to bi moglo trajati. Nepovjerenje je na obje strane veliko - ali na jednom se nema što raspravljat. Vlada je ta koja mora donijeti odluku o broju potpisa i njihove valjanosti. Poslije toga slijede još i odluka Ustavnog suda o referendumskim pitanjima. Ja sam uvjeren da do referenduma neće ni doći. Gledam, u Europi imamo trenutno 47 samos talnih država, od kojih su dvije podijeljena na Europu i Asiju (Turska i Rusija) - i koliko god sam mogao daleko tražiti europsku parlamentarnu prošlost nigdje nisam uspio naći da je Izborni zakon jedne zemlje u Europi određivala nekakva "građanska" inicijativa. Markikićkinu "inicijativu" osobno držim uglavnom fašističkom a manje "građanskom"! Pokušajte na portalu inicijative (narod.hr) napisati i jedno jedino slovo o upitnosti inicijative ili nedaj Bože upitnosti namjere Markićke - brzo budete vidjeli do kuda ide njihova "demokracija i sloboda osobnog miošljenja".

VL
OB
ObrenM
16:16 27.07.2018.

Proklete lopovcine.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.