Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOD ZA SELJAKE

Vlada mora otkriti odakle novac i kome su ga uzeli

kosor
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/7
Autori: J. P., P. M.-Ž., V. M., I. V.
08.03.2010.
u 18:51

Seljaci su zabilježili bod u svoju korist iako su za sada dobili samo još jedno obećanje.

Premijerka Kosor i HDZ izvukli su se u posljednji trenutak, očito svjesni da je situacija izmakla kontroli, a HDSSB poentirao je na svom terenu. Predsjednik Josipović izabrao je stranu seljaka, no i suočio se s optužbama ministra Čobankovića, a Josip Friščić, predsjednik HSS-a, potonuo je u potpun zaborav i pravi se da ga se sve to ne tiče jer kako je rekao, “seljaci su sada u resoru HDZ-a, a ne HSS-a”.

Ispolitizirani prosvjedi

Trenutačno su politika i seljaci u mršavoj situaciji bez pobjednika i gubitnika u kojoj nitko nema razloga za pretjerano zadovoljstvo. Seljaci jer novac još nije u džepu, a Vlada jer će morati i drugima objašnjavati kako je poslije tvrdnje da ga nema, novac ipak smogla i kome ga je uzela.

– Drago mi je što je dijalog sa seljacima završio premda bih radije da se vodio za stolom, a ne na cesti, no svatko bira svoj put do cilja. Drago mi je što su prihvatili da se proračun ne može probijati niti povećavati zbog poljoprivrede. Žao mi je što su se prosvjedi ispolitizirali pa su seljake obilazili predstavnici pojedinih stranaka s lažnim obećanjima – izjavila je premijerka Kosor zaboravljajući da se za stolom rješenje nije moglo postići zbog početnog odlučnog odbijanja Vlade da nađe novac.

– Očito je riječ o kompromisnom rješenju – ocijenio je Ivo Josipović. Zadovoljan je što je dogovor postignut te “uvjeren da će Vlada poštovati obećano”. Josipović je rekao da u RH treba raditi na tome da se problemi rješavaju kompromisima te da je “uvijek bolje i 10 dana pregovarati nego se jedan dan tući na ulici”. Na Čobankovićev je napad – za razliku od nedjelje kada je oštro reagirao na optužbe da je kumovao organizaciji prosvjeda i zakomplicirao odnose Vlade sa seljacima najavom da će se sresti s premijerkom – danas pomirljivo reagirao.

– Ako mu je to olakšalo dušu, neka mu bude – poručio je Josipović zadovoljan što je pridonio da se pregovori, nakon sastanka u Uredu predsjednika na kojem su bile sve seljačke udruge, vrate za stol.

Šef oporbe Zoran Milanović smatra da je Vlada dužna ispuniti obećanja jer je to temelj vladavine prava, no ima i zadršku kad je riječ o budućim obvezama Vlade.

Nisu trebali obećavati

– Stav je SDP-a da Vlada mora poljoprivrednicima isplatiti sve dugove, ali ih je morala i prije suočiti s istinom o stanju državnih financija. Nije im trebalo ljetos obećavati ono za što se unaprijed znalo da se ne može ispuniti, a krajnji rok za početak dijaloga s poljoprivrednicima bio je pri donošenju proračuna kada je bilo jasno da za njih nema novca. Ovi su prosvjedi bili zapisani u raspravi o proračunu. Svi oni koji su poljoprivrednicima obećavali neostvarivo i danas, osim D. Polančeca koji je otišao zbog afere, sjede u Vladi – kaže šef oporbe.

Milanović ispravno upozorava da bi Vlada, baš kao i seljacima, sutra mogla nekome drugom reći da neće platiti obveze, što je nedopustivo.
– Što će biti s mirovinama i plaćama za mjesec-dva bolje od mene zna premijerka. Ako zna – poentirao je Milanović.

Komentara 172

BA
baća45
11:13 09.03.2010.

umag pa ti si neumoran !!!!!!!!!!!!!!!! Odakle samo dobivaš materijale za spamanje (ima dosta i točnih) i tko plaća ;))

DU
Deleted user
23:01 08.03.2010.

BenoitPot Generalizirati na nacin kako ti radis je potpuno bez veze i ispadas smijesan. Da nije bilo partizana i antifasista sad bi ti pola \'rvatcke bilo Italija a ti bi bio jos manji u svojoj zatupljenosti i neznanju :-).

VD
vjer.domo
11:35 09.03.2010.

meso, žao mi je što ti je ova stranka uništila san o granici v-k-k :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije