Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dolazi Rosnjeft?

Vlada: MOL mora obavijestiti burzu ako otvara Inine knjige

Ina
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
26.11.2013.
u 20:40

Ni mađarski MOL ni hrvatska Vlada nisu potvrdili informacije da je ruski Rosnjeft počeo obavljati due dilligence poslovanje hrvatske naftne kompanije Ina, koje su danas objavljene u nekim hrvatskim medijima.

Ni mađarski MOL ni hrvatska Vlada nisu potvrdili informacije da je ruski Rosnjeft počeo obavljati due dilligence poslovanje hrvatske naftne kompanije Ina, koje su danas objavljene u nekim hrvatskim medijima. Iz MOL-a su tek poručili kako medijska nagađanja ne komentiraju, ali i “da će se u procesu informiranja potencijalnih kupaca svog udjela u Ini držati najbolje međunarodne prakse, u skladu sa zakonima RH i ugovornim obvezama prema hrvatskoj Vladi”.

Takav odgovor može se smatrati demantijem informacija o otvaranju Ininih poslovnih knjiga MOL-u jer bi u tom slučaju mađarska kompanija o tome morala obavijestiti hrvatsku Vladu, ali i domaće tržište kapitala. Iako službeno nisu komentirali informacije o pregovorima MOL-a i ruske kompanije, neslužbeno i u hrvatskoj Vladi ne vjeruju u njihovu istinitost.

– Ne vjerujem da su otvorene poslovne knjige Ine. Ne vjerujem da je MOL omogućio Rosnjeftu uvid u poslovne knjige Ine jer to MOL niti smije niti može. Da je Ina omogućila uvid u poslovne knjige Rosnjeftu, to bi znala Vlada kao veliki dioničar, ali i svi drugi manji dioničari jer bi Ina o tome morala obavijestiti Zagrebačku burzu – rekao nam je izvor blizak Vladi i Vladinu pregovaračkom timu. Svejedno, naš izvor kaže da će na idućem sastanku pregovaračkih timova MOL-a i Vlade – koji bi se trebao dogoditi za desetak dana – naši predstavnici postaviti pitanje vezano uz MOL-ove možebitne planove prodaje dionica Ine Rosnjeftu.

– Osim toga, da je to istina, Rosnjeft bi prije toga kontaktirao s Vladom jer znaju da bez nas cijeli posao kupnje MOl-ovih dionica Ine jednostavno nema smisla – kaže naš sugovornik.

>>Hernadi: Ina-MOL nije spor između dvije države

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije